Датското кралско семейство публикува шокиращо изявление, след като отписа най-големия

...
Датското кралско семейство публикува шокиращо изявление, след като отписа най-големия
Коментари Харесай

Кралското семейство на Дания пусна шокиращо изявление

Датското кралско семейство разгласява шокиращо изказване, откакто отписа най-големия си наследник от влиятелно учебно заведение. Фредерик, престолонаследникът на Дания и брачната половинка му Мери, пуснаха публично изказване, потвърждаващо новината, за която се приказва от предишния месец, когато в документален филм, със заглавие „ Тайните на Херлуфсхолм “, се твърди, че има „ просвета “ на тормоз и принуждение в институцията.

Кралската двойка разгласи в неделя, че огромният им наследник – 16-годишният принц Кристиан ще бъде отписан от въпросното учебно заведение пансион, а сестра му – 15-годишната принцеса Изабела няма да бъде записана в учебното заведение, както беше планувано по-рано. Изявлението им гласи: „ През лятото ще вземем решение с нашите деца за бъдещото им учебно заведение. За учениците, които не престават да учат в „ Херлуфсхолм “, ние се надяваме, че учебното заведение ще им обезпечи повече успокоение, с цел да направи нужните промени и да успее да сътвори просвета, в която всеки може да процъфтява и да се усеща в сигурност. “
Вижте тази обява в Instagram.

Изявлението гласи още: „ Това беше сложен развой за нас, само че въз основа на цялостната картина и нашата специфична позиция като престолонаследници, ние избрахме принц Кристиан да спре да учи в „ Херлуфсхолм “, а принцеса Изабела въобще да не стартира в 9 клас в това учебно заведение след лятната почивка. “

Кралската двойка коментира още: „ Както обявихме по-рано, ние сме надълбоко разтърсени от отчетите, които излязоха за „ Херлуфсхолм “ неотдавна. Ние също по този начин дадохме да се разбере, че ние като родители на дете в това учебно заведение чакаме институцията да направи всичко належащо, с цел да поправя неприемливите условия. "



След като документалният филм, в който 50 някогашни възпитаници описват за ужасяващите си прекарвания, беше пуснат, кралската двойка разяснява с думите: „ Сърцераздирателно е да се чуе за конюнктура на последователен тормоз и за малтретиране и принуждение. Това е изцяло недопустимо. Като родители чакаме учебното заведение дейно да подсигурява условия, в които всички са в сигурност “.

Австралийката Мери се омъжи за Фредерик през 2004 година, откакто двамата се срещнаха и влюбиха на Олимпиадата в Австралия през 2000 година Двамата са родители на четири деца. Освен Кристиан и Изабела те имат и още един наследник и една щерка – 11-годишните близнаци принцеса Жозефин и принц Винсент.

От изказването на Мери и Фредерик не излиза наяве дали синът им е бил подложен на тормоз персонално, само че жълтите медии пишат, че това е реалност и че даже принцът е ставал обект на полови насмешки.

Принц Кристиан стартира образованието си във въпросния пансион през август 2021 година, като учебното заведение се намира на 80 км отвън Копенхаген. Пансионът е учреден през 1565 година в някогашен бенедиктински манастир от 12 век. Училището е известно с желязната си дисциплинираност, а Федерик и Мери са плащали повече от 60 000 евро годишно, с цел да може синът им да учи там.

Интернатът има система от префекти измежду по-големите възпитаници, които съгласно институцията би трябвало да надзирават по-малките. Така огромните могат да постановат санкции на по-малките, като да вземем за пример да ги карат да вършат лицеви опори или да ги заключват в стаите им.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР