Датският специалист Бриан Ример бе назначен за нов старши треньор

...
Датският специалист Бриан Ример бе назначен за нов старши треньор
Коментари Харесай

Асистент от Премиър лийг пое противника на Лудогорец в елиминациите на Лигата на конференциите

Датският експерт Бриан Ример бе назначен за нов старши треньор на белгийския гранд Андерлехт, оповестиха от формалния уебсайт на клуба. Андерлехт е противник на Лудогорец на 1/16-финалите на Лигата на конференциите. Досега Ример бе помощник в британския тим от Висшата лига Брентфорд, само че напусна, с цел да поеме новото предизвикателство. Негов асистент в Андерлехт ще бъде Робин Фелдман. 

45-годишният Бриан Ример стартира треньорската си кариера в школата на датския клуб Хвидовре през 2004 година. Две години по-късно става помощник-треньор на мъжкия отбор, а след още две към този момент е старши треньор. След това минава във ФК Копенхаген. Води тима до 19 години, с който става първенец, и се причислява към щаба на първия отбор.  През 2019 година става помощник на сънародника си Томас Франк в Брентфорд и на втората година печелят промоция във Висшата лига на Англия.  

" От дете познавам Андерлехт като огромен европейски клуб. Горд съм да повеждам толкоз огромен и сполучлив тим. Знам какво е да играеш за победа във всеки мач и да се бориш за титли от интервала ми в Копенхаген. Мисля, че това е точният миг за мен да направя идната крачка и се веселя, че е в топ тим. Имаме работа, с цел да върнем тима там, където би трябвало да бъде ", разяснява датчанинът пред уеб страницата на Андерлехт.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР