Датският професор по фармакология Щефен Тирструп е назначен за главен

...
Датският професор по фармакология Щефен Тирструп е назначен за главен
Коментари Харесай

Датски професор фармаколог ще бъде медицинският глас на ЕMA

Датският професор по фармакология Щефен Тирструп е назначен за основен медицински шеф на EMA, заяви пресслужбата на лекарствения регулатор.

Той ще бъде „ медицинският глас “ на EMA с присъединяване си в договаряния с външни заинтригувани страни и ще пази причините, които са в основата на регулаторните решения на EMA по отношение на изгодите и рисковете от лекарствените артикули.

Очакванията към него са да ускори потенциала на организацията да реагира на провокации и изключителни обстановки в региона на публичното здраве и да има лидерска роля в работата на EMA за осъществяване на самодейностите на Европейски Съюз в региона на опазването на здравето като да вземем за пример битката против антимикробната устойчивост и Европейския проект за битка с рака.

Проф. Щефен Тирструп има докторска степен по фармакология и богат клиничен опит в региона на вътрешните заболявания. Има и експертиза от дългогодишната си работа с регулаторната мрежа на Европейски Съюз.

Ръководил е Отдела за оценка на медикаменти и клинични изпитвания към Датския орган по опазване на здравето и медикаменти и е бил член на Комитета по медикаменти в хуманната медицина (CHMP) на EMA.

Също по този начин е бил член на Комитета за съвременни лечения (CAT) на EMA, ръководител на Групата за подготовка на документите на респираторни препарати на CHMP и съпредседател на работната група на Европейската комисия за пазарен достъп до биоподобни артикули.

Проф. Тирструп е получил академично звание в Университета в Копенхаген. Преди да се причисли към екипа EMA, е работил във фармацевтичната консултантска компания NDA Group – първо като медицински консултант, а от април 2014 година – като шеф на борда.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР