Датският парламент е помолил депутатите и всички свои служители да

...
Датският парламент е помолил депутатите и всички свои служители да
Коментари Харесай

Датският парламент нареди на депутатите да деинсталират китайската платформа TikTok

Датският парламент е помолил депутатите и всички свои чиновници да отстранен китайското приложение TikTok от мобилните си устройства заради риска от шпионаж, съобщи Агенция Франс Прес.

Това следва рекомендациите на Датския център за киберсигурност, който прикани служителите и държавните чиновници да отстранен TikTok от телефоните си, откакто Европейската комисия забрани приложението на служебните устройства, с цел да " отбрани " институцията.

Парламентът съобщи, че е решил да предложи " да не се употребява TikTok на мобилните устройства, предоставени на членовете и чиновниците от датския парламент ".

" Съществува риск от шпионаж при потреблението на TikTok, по тази причина се приспособяваме по съответния метод ", съобщи ръководителят на Народното събрание Сорен Гаде.

Свръхпопулярната видеоплатформа, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, е обект на засилен надзор заради опасения, че може да даде на Пекин достъп до чувствителни потребителски данни от целия свят.

Конгресът на Съединени американски щати одобри възбрана за събаряне на TikTok за множеството държавни устройства, която президентът Джо Байдън подписа в края на декември. На чиновниците на федералните организации наскоро беше подредено да създадат същото.

По-рано тази седмица канадското държавно управление забрани TikTok от всички свои телефони и други устройства. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР