Датският гигант Лего търси начин да рециклира огромните количества пластмасови

...
Датският гигант Лего търси начин да рециклира огромните количества пластмасови
Коментари Харесай

Лего търси начин да рециклира пластмасовите блокчета

Датският колос Лего търси метод да рециклира големите количества пластмасови блокчета и други строителни елемементи от известните конструктори за деца, написа Ей Би Си.

Във вторник компанията разгласи, че не желае частите от конструкторите да попадат в боклука и да стават обект на замърсяване.
Лего търси работеща скица, по която клиентите да им връщат пластмасовите произведения, които в последна сметка да се озовават в ръцете на други деца.

Една от концепциите е на детайлите от конструкторите да бъде отпечатан адрес за доставка. Клиентите ще могат да пускат кубчетата в специфични кутии, откъдето те ще отпътуват към производителя, без да се начислява такса на подателя.

Тази скица сега се тества в дребен мащаб и в случай че се окаже работеща, Лего ще се кооперира с няколко организации за подкрепяне на деца в потребност, с цел да стигат реновираните конструктори до тях.

Лего настояват, че интензивно работят за намирането на различен материал, от който да създават цветните кубчета.

Засега опция на пластмасата не е открита, като тя е доста устойчива, не трансформира цвета си, евтина е и необятно налична. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР