Датски учени са успели да установят, че при жените, левичари,

...
Датски учени са успели да установят, че при жените, левичари,
Коментари Харесай

Учени обясниха защо жените левичарки по-често боледуват от рак и умират по-рано

Датски учени са съумели да открият, че при дамите, левичари, заплахата от рак на гърдата е най-малко два пъти по-висока от тази на дясната ръка.

Както е известно, ракът на гърдата е от най-тежките болести от здравна позиция и лекарите към момента знаят доста малко за аргументите за злокачествени тумори.

Учените от Университетския медицински център, с цел да проведат всички нужни изследвания, са изследвали повече от 12 000 дами на междинна възраст, родени сред 1932 и 1941 година

Междувременно по-рано беше открито, че едно дете може да стане левичар, в случай че преди раждането в утробата на майката е имало огромно количество полови хормони.
 
Сега учените са стигнали до извода, че същите хормони могат да доведат до промени в гръдните тъкани. Поради тази причина злокачественият израстък се усилва в течение на времето.

Съобщенията, че левичарите са по-склонни да бъдат изложени на ракови болести, се появиха преди пет години в списанието Epidemiology. Именно тогава породиха първите догатки, че вътрешноматочното скупчване на стероидни хормони може да докара до рак на гърдата.

Същевременно учените поучават левичарите да не изпадат в суматоха, тъй като без значение от това откритие все още няма цялостна убеденост за относителна връзка сред раково заболяване и ексцентричното скупчване на полови хормони в матката. Най-вероятно съгласно откривателите отговорът ще бъде в преплитането на разнообразни фактори.

Междувременно учените поучават дамите да не подценяват профилактичните средства: диета, извършения, ограничение на потреблението на алкохолни питиета, написа Z drave.to

  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР