Датската мебелна компания JYSK ще разшири логистичния си център в

...
Датската мебелна компания JYSK ще разшири логистичния си център в
Коментари Харесай

JYSK разширява базата си в Божурище и отваря няколко нови магазина през 2022 г.

Датската мебелна компания JYSK ще разшири логистичния си център в Божурище с нови над 14 хиляди кв. м. Инвестицията е на стойност 12 млн. лева, а упованията са строителните действия да приключат още тази година. Също по този начин компанията възнамерява да открие сред седем и 10 нови магазина през 2022 година и да продължава растежа с отваряне на най-малко пет нови магазина в България всяка година.

Разширението в Божурище ще усили потенциала на JYSK както в България, по този начин и в останалите страни от Балканите. Предвижда се с инвестицията да бъдат открити и нови работни места, само че точният им брой към този момент остава неразбираем.

Стартирането на строителните действия е значим ден за компанията, тъй като демонстрира потенциала и желанието на JYSK да надгражда развиването на компанията в България и района, само че да способства за икономическото развиване и на страната “, показва Венцислав Чавдаров, логистичен шеф Балкани, JYSK ДЦБ.



Новата зона от дистрибуционната база в Божурище включва 33 нови претоварни рампи. С разширението центърът ще доближи обща повърхност от 106 хиляди кв. м и потенциал от 148 рампи и над 122 хиляди палетоместа. Новата складова част ще се употребява за предпазване, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови колета от продуктовата гама на компанията.

Припомняме, че центърът отвори порти през есента на 2019 година и от този момент обслужва 11 страни в района. Първоначалната инвестиция на компанията в Божурище бе към 200 млн. лева, а все още там работят общо към 300 души.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР