Датската футболна федерация търси заместници на титулярните национални играчи за

...
Датската футболна федерация търси заместници на титулярните национални играчи за
Коментари Харесай

Датската федерация търси нов национален отбор след конфликт с играчите

Датската футболна федерация търси заместници на титулярните национални играчи за идните два мача против Словакия и Уелс. Причина за крайната мярка е неуспеха на договарянията сред федерацията и играчите за ново съглашение по отношение на самостоятелните рекламни контракти на националите.

Заради спора УЕФА може да вземе решение да в профил Дания от Евро 2020. " УЕФА има задоволително ясни правила по този въпрос. Най-лошият сюжет би бил изваждане на Дания от европейското състезание ", съобщи говорителката на Датската федерация. Спорът е най-много за правото на националите да подписват самостоятелни спонсорски контракти с компании, които са конкурентни на спонсорите на федерацията. Условията за пътуването на играчите за лагерите на националния тим също са част от спора.
The Danish FA is considering fielding players from lower leagues if an agreement with the established internationals cannot be reached.

Tough nut to crack for the Danish FA after a rather decent World Cup. (3/3)#SportsLaw #Football #Denmark https://t.co/rT7zoaM7EO
— Niels Verborgh (@NielsVerborgh) September 3, 2018 Вчера профсъюзът на играчите отхвърли предлагането на Федерацията за новия контракт. Играчите желаеха да бъде удължено сегашното съглашение, с което да се изиграят идните два мача, преди да се възобновят договарянията през октомври, което пък не бе признато от Федерацията.
Дания играе контрола против Словакия в сряда, а в неделя е мачът на отбора против Уелс в Лигата на нациите.

Селекционерът на тима Ааге Харейде няма да води Дания в тези два мача, защото от Федерацията не желаят той да тренира тим, който не е селектирал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР