Датиран отпреди 11 000 години – с кодирано послание, оставено

...
Датиран отпреди 11 000 години – с кодирано послание, оставено
Коментари Харесай

Зъби от бобър са използвани за издълбаването на Шигирският идол

Датиран отпреди 11 000 години – с кодирано обръщение, оставено от античен човек от епохата на мезолита – Шигирският кумир е съвсем три пъти по-стар от египетските пирамиди. Той е най-старата дървена скулптура в света.

Нови научни открития демонстрират, че изображенията и йероглифите върху Шигирският кумир са били издълбани с челюстта на бобър, чиито зъби били непокътнати.

Първоначално изкопан от торфено тресавище от златотърсачи в Уралските планини през 1890 година, забележителният кумир със седем лица в този момент е изложен в стъклен саркофаг в музей в Екатеринбург.

Преди две години немски учени датират Шигирският кумир на възраст от 11 000 години.

На конференция с присъединяване на интернационалните специалисти, извършена в града тази седмица, професор Михаил Жилин съобщи, че дървената скулптура, висока 5,3 метра (17,4 фута), е направена от лиственица, а основата и главата са издълбани благодарение на силицирани фасетирани принадлежности.

„ Повърхността била полирана с финозърнест абразив, след което орнаментът бил издълбан с длето “, сподели специалистът.

„ Използвани са най-малко три длета и те са имали друга широчина на острието.

Лицата били „ издълбани последни, тъй като с изключение на длета били употребявани и някои доста забавни принадлежности – направени от половините на долните челюсти на бобър “.

Той сподели: „ Бобрите са основани да издълбават дървета. Ако заточите режещите зъби на бобър, ще получите отличен инструмент, който е доста комфортен за изрязване на вдлъбнати повърхности. “

Професорът е разкрил подобен „ инструмент “, изработен от боброва челюст, на различен археологически обект – Береговая 2, датиран от същия интервал.

Изучавайки идола, той има вяра, че инструментът е в сходство с неговите маркировки, „ да вземем за пример когато се вършат по-кръгли дупки “, сподели Светлана Панина, началник на отдела по археология в Свердловския районен краеведски музей.

Идолът бил подложен върху каменна основа, а не е бил вкопан в земята, споделя Жилин.

Стоял е по този начин към 50 години, преди да падне в езерце и по-късно бил покрито с чимове.

Торфът го е запазил като в капсула на времето.

Жилин, водещ откривател на Института по археология на Руската академия на науките, приказва по-рано за своето „ възприятие на благоговение “, когато учи Идола, повече от два пъти по-стар от паметниците на Стоунхендж в Англия.

„ Това е шедьовър, носещ гигантска прочувствена стойност и мощ “, сподели той.

„ Това е неповторима статуя, няма нищо друго на света като това. Той е доста жив и доста комплициран в това време. “

„ Орнаментът не е затрупан с нищо, с изключение на с криптирана информация. Хората предавали познания благодарение на идола. “

“Само едно от седемте лица е триизмерно. “

Докато посланията остават „ цялостна мистерия за актуалния човек “, беше ясно, че основателите му „ живеят в цялостна естетика със света, имат напреднало интелектуално развиване и комплициран нравствен свят “, сподели той.

Инфо: Ancient-Origins

Още от публикациите ни може да намерите тук:

Най-старата цивилизация в България

Истината за тайните общества

Шамаш: Богът на Слънцето

Уникална 7000-годишна статуетка откриха в Чехия

Откриха щемпел на Езекия в Израел (ВИДЕО)

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР