Датчанинът Холгер Руне преодоля горeщото време и съпротивата на Йошихито

...
Датчанинът Холгер Руне преодоля горeщото време и съпротивата на Йошихито
Коментари Харесай

Холгер Руне започна с труден успех участието си в Откритото първенство на Австралия по тенис

Датчанинът Холгер Руне преодоля горeщото време и съпротивата на Йошихито Нишиока в Мелбърн, с цел да се класира за втория кръг на Australian Open.

Руне, който загуби финала в Бризбейн от Григор Димитров, съумя да завоюва откриващия си мач на първия шампионат от Големия шлем с 6-2, 4-6, 7-6(3), 6-4 след три часа и половина игра.
„ Трудно е, само че постоянно е вълнуващо да започнеш първия кръг “, сподели 20-годишният състезател в изявлението си на " Пат Рафтър Арена ".

" Беше горещо, тъй че беше мъчно да се откри вярното движение. Топката беше бърза. Но е ужасно да започнеш с подобен мач. Третият сет беше основен за това кой ще поведе в мача. Щастлив съм, че съумях да покажа доста добра игра в края ", сподели още Руне.



Осмшят подложен в Мелбърн датчанин се реваншира за загубата си от японеца на шампионата в Аделаида предходната година и изравни резултата в изиграните посред им срещи на 1-1.

Той доближи до четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия през 2023 година, където загуби в запаметяващ се петсетов мач от Андрей Рубльов.

Руне има късмет да срещне на четвъртфиналите Даниил Медведев, само че преди този момент ще би трябвало да се оправи с французина, участващ с " уайлд кард " Артур Казо, който победи Ласло Джере с 6-2, 6-7(3), 6-2, 3-6, 6-2 по-рано през днешния ден.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР