Датата на оставката беше дефинирана преди 9 месеца, така че

...
Датата на оставката беше дефинирана преди 9 месеца, така че
Коментари Харесай

Денков не разбира защо има драма с оставката му

„ Датата на оставката беше дефинирана преди 9 месеца, тъй че я подадохме тъкмо тогава, когато бяхме споделили, че ще се случи. Няма никаква изненада и не запознат съм къде пристигна тази драма. “ Това съобщи пред Българска национална телевизия министър-председателят в оставка Николай Денков.
Припомняме, той подаде оставка на 5 март, а дни по-рано той уверяваше, че това ще стане на 6 март. Гласуването ѝ в Народното събрание стана неотложно – на идващия ден, в отсъствието на Мария Габриел, който би трябвало да поеме поста на министър председател след ротацията. Това беше признато от сътрудниците в ръководството от ГЕРБ като оказване на напън.

" Всеки, който е бил в ръководството знае, че когато има преход от едно държавно управление към друго, има една сива времева зона, в която администрацията съвсем стопира да работи. по този начин, че всяко закъснение пречи на работата на държавното управление. Това, което искахме, е оптимално бързо да отидем на договаряния. " - разясни той.
Предварително беше ясно обаче, че договарянията не биха могли да стартират преди връщането на Мария Гарбиел, която беше в Букурещ, на форума на Европейската национална партия.

Въпреки това Денков твърди, че с решението за оставката е била „ отворена вратата за договаряния “, които оптимално бързо да стартират с ГЕРБ-СДС.
По отношение на опозицията той разяснява, че в случай че са желали политически спор, с цел да се разисква какво може да се направи по-добре и по какъв начин да се подобрят едни или други действия – постоянно е разполагаем.

Той сподели още, че ротацията би трябвало да се случи:
" Ние желаеме да има държавно управление, желаеме измененията да продължат в позитивна посока, а това може да стане единствено като има постоянно държавно управление, работещ парламент, който би трябвало да приема законите и те са в синхрон едни с други. "

Денков изрази удовлетворение от оферти документ от страна на ГЕРБ след оферти меморандум от страна на ПП-ДБ:
" Това демонстрира, че и от двете страни има предпочитание за договаряния и те ще стартират на следващия ден. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР