Датата 19 май е вписана завинаги в историята на Военноморските

...
Датата 19 май е вписана завинаги в историята на Военноморските
Коментари Харесай

Бургаските военни моряци почетоха загиналите през годините техни предшественици

Датата 19 май е вписана вечно в историята на Военноморските сили на Република България като ден, в който бургаските военни моряци се прекланят в символ на респект и почитание към гибелта на починалите през годините техни прародители.

Днес на паметните плочи на Мемориалния комплекс във военноморска база Бургас и на паметника на починалите от торпедоносеца " Смели " на нос " Акин “ беше отслужена панихида в памет на починалите при осъществяване на воинския си дълг военни моряци.

Гости на събитието бяха заместник-областният шеф на Област Бургас Тодор Иванов, кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев, кметът на град Черноморец Росен Деспов, кметът на село Атия Румен Димитров, контраадмирал о.з. Георги Мотев, контраадмирал о.з. Симеон Цеков, близки и родственици на починалите.

Венци и цветя бяха поднесени от името на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, от формалните посетители, военнослужещите и цивилните чиновници от Флотилия бойни и спомагателни кораби и военноморска база Бургас, от околните и роднините на починалите моряци.

Пред  нос Акин край Черноморец, под звуците на корабна сирена, от борда на боен катер във водата бяха спуснати венец и цветя в символ на поклонение към починалите моряци от торпедоносеца " Смели ".

Родствениците на починалите военни моряци за следващ път благодариха на командването на флотилията и военноморската база за това, че подвизите на тези почтени мъже, починали при осъществяване на воинския си дълг, не са и в никакъв случай няма да бъдат забравени.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР