Датата 10 ноември не е началото на българската демокрация, но

...
Датата 10 ноември не е началото на българската демокрация, но
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: 10 ноември отприщи необратими процеси, грешката е, че нямаше пълна лустрация

Датата 10 ноември не е началото на българската народна власт, само че сложи началото на необратими процеси - това се споделя в декларация на групата на ГЕРБ-СДС в Народно събрание.   

Днес се навършват 33 години от 10 ноември 1989 година. На тази дата ръководещата Българска комунистическа партия сменя своя водач Тодор Живков с Петър Младенов и желанието за политически и стопански промени. 

" 10 ноември не сложи началото на демокрацията, само че би трябвало да отбележим дължимото на тази дата, която отприщи необратими процеси на българския преход " - се споделя в докумунта, огласен от парламентарната трибу от Румен Христов, водач на Съюз на демократичните сили и заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

По думите му една от огромните неточности е била обвързвана с неизвършването на цялостна лустрация на фрагментите на Българска комунистическа партия и репресивния уред на режима.

" За нас - от ГЕРБ-СДС, датата 10 ноември би трябвало да се помни, само че не и да се чества ", съобщи Христов.

Най-голямата парламентарна група дефинира събитията отпреди 33 години като " дворцов прелом във върхушката на Българска комунистическа партия ".

В декларацията се показва, че на тази дата е почнало разграждането на тоталитарната система и реформирането на страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР