Дъщерята на Митьо Очите спъна поредното заседание срещу баща си

...
Дъщерята на Митьо Очите спъна поредното заседание срещу баща си
Коментари Харесай

Дъщерята на Митьо Очите спъна делото срещу него, претърпяла е операция

Дъщерята на Митьо Очите спъна следващото съвещание против татко си и неговата тайфа по делото за проведена незаконна група, ръководена точно от Димитър Желязков.

Ако разпоредително съвещание не се състои, преди да закрият спецправосъдието, казусът ще бъде пратен в Окръжния съд вместо в Софийския градски съд (СГС). Това ще се разбере в идните няколко седмици.

Станислава Желязкова - дъщерята на Очите, която също е измежду подсъдимите, е претърпяла интервенция и не съумя да се яви на последното съвещание, което трябваше да се организира в понеделник. Съдията назначи експертиза за здравословното й положение, посредством която да бъде преценено дали то разрешава тя да взе участие в процеса.

Съдебната сага с групата на Димитър Желязков - Митьо Очите продължава със серия отлагания на следващото разпоредително съвещание. В понеделник бе планувано такова в Специализирания углавен съд. То обаче не се състоя поради заболяване на Станислава Желязкова - дъщерята на Очите.

Припомняме, че разпоредително съвещание имаше и на 20 септември м.г., само че тогава съдът откри основни нарушавания в обвинителния акт и приключи процеса. Спецпрокуратурата бе върната за следващ път на изправителен по това дело.

Веднага по-късно прокуратурата внесе нов обвинителен акт, само че към този момент половин година делото не може да стартира.

Разпоредителни съвещания трябваше да се състоят на няколко дати през последните месеци, само че това по този начин и не случваше по една или друга причина. Делото бе насрочвано поредно за 18 ноември 2021 година, 19 януари 2022 година, 28 януари, 9 февруари, 24 февруари и последното на 7 март. Справката демонстрира, че нито едно съвещание не се е провело поради болести и карантини. Това евентуално се дължи на огромния брой подсъдими, които са 12. В този интервал имаше и талази на Коронавирус. Отсъствие на даже един обвиняем или негов юрист е основателна причина съвещанието да се отсрочи.

Соченият от прокуратурата за началник на групата Димитър Желязков е с мярка за неотклонение " домакински арест " от лятото на 2021 година Преди това той бе под стража близо три години.

Очите и групата му бяха упрекнати в осъществяване на рекет над бизнеси, побои и палежи в Слънчев бряг и Бургас.

Съдебният развой започва при започване на 2018 година, само че от този момент по разнообразни аргументи непрекъснато се връща в начална фаза. Един от рестартите е поради отказ на правосъдна заседателка, която е употребила услугите на представител на отбраната. Това се случва след извършени разпити на главните хора, посочени за пострадали от активността на незаконната група. Други съвещания се отсрочват, тъй като топадвокати хващат COVID-19. В едно от последните съвещания щерката на Очите не се яви същи поради Коронавирус. А последното бе спънато още веднъж от Станислава Желязкова, тъй като е претърпяла интервенция.

Ключов миг по делото против проведената незаконна група на Желязков е това, че преди седмица Министерският съвет внесе в Народното събрание дълго чаканите проектопромени в Закона за правосъдната власт, с които да се закрие профилираното правораздаване.

Според поправките, стартиралите в спецсъда правосъдни каузи ще се трансферират в Софийския градски съд (СГС). Ако обаче разпоредително съвещание към момента не е извършено, делото отива в съответния областен съд. В случая с Митьо Очите това се явява Окръжният съд в Бургас. Това може още повече да забави по този начин и по този начин незапочналото всъщност дело.

Очаква се идните седмици Народното събрание да утвърди измененията и в това време следва да разберем дали делото против Митьо Очите ще може да започва до тогава и да се трансферира в Софийски градски съд, или ще продължи да се протака и ще финишира в Бургас, написа уеб сайтът leks.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР