Дъщерята на един от ръководителите на Кубинската революция през 1959

...
Дъщерята на един от ръководителите на Кубинската революция през 1959
Коментари Харесай

Дъщерята на Че Гевара посети Община Пловдив


Дъщерята на един от ръководителите на Кубинската гражданска война през 1959 година Ернесто Рафаел Гевара де ла Серна-Че Гевара – доктор Алейда Гевара Марч, посети в понеделник Община Пловдив дружно с сътрудниците си от Кубинския институт за другарство с народите (ИКАП).
 доктор Алейда Гевара Марч,  21pl4008-2  21pl4008-3  21pl4008-4
Д-р Гевара, която по специалност е педиатър, е у нас за присъединяване в Третата интернационална среща за взаимност с Куба на страните от Централна и Източна Европа, която се състоя от 17 до 19 ноември в София. Това е четвъртото посещаване на щерката на Че Гевара в България, като тя пази скъпи мемоари от качването си на върха на Хълма на освободителите в Пловдив, където е паметникът на Альоша, при една от предходните си визити. „ Днес Пловдив е доста изменен. Още по-красив е! С неспокойствие чакам да прегледам Стария град, а в случай че остане време ще забележим зала „ Колодрума ” и Гребния канал “ сподели доктор Алейда Гевара Марч. Тя прояви специфичен интерес и зададе голям брой въпроси на домакина на срещата в Община Пловдив – заместник-кмета Розалин Петков по отношение на системата, метода на организация и финансиране на опазването на здравето в България.

Делегацията от Хавана бе водена в Пловдив от посланика на Република Куба у нас Педро Пабло Сан Хорхе. Негово превъзходителство описа, че при встъпването си в служба е получил съвет от кубинския министър на стопанската система, който е приключил образованието си в България, да посещава Пловдив наложително и в четирите сезона, тъй като градът има неповторима хубост през другите годишни времена. По време на срещата в Община Пловдив беше разисквана концепцията за осъществяване на Ден на Куба в града под тепетата, в който ще бъде показана културата на латиноамериканската островна страна посредством прожекция на филм, проява на обичайната кухня, музика, занаяти и други.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР