Дъщерята на дългогодишния президент на Узбекистан Ислам Каримов е била

...
Дъщерята на дългогодишния президент на Узбекистан Ислам Каримов е била
Коментари Харесай

Дъщерята на бившия президент на Узбекистан отиде в затвора, защото не спазва домашния си арест

Дъщерята на дългогодишния президент на Узбекистан Ислам Каримов е била вкарана в пандиза, оповестява Euronews.
Гулнара Каримова изтърпяваше под домакински арест 5-годишна присъда за изнудване и укриване на налози. Децата ѝ обаче подадоха сигнал, че майка им е изчезнала. Медийни изявления твърдяха, че Каримова е била похитена в столицата Ташкент. Публикациите се базираха на написано в Instagram известие от дъщерята на Гулнара Каримова Иман.
След новината, локалната прокуратура посочи, че Гулнара Каримова е била изведена от жилището ѝ в Ташкент и върната в пандиза. Причината е, че тя неведнъж нарушавала изискванията, при които присъдата ѝ беше сменена с домакински арест, които включвали да не излиза от вкъщи си и да не употребява интернет и мобилен телефон.
Бащата на Каримова беше президент на Узбекистан 27 години. Властите настояват, че през това време тя е ощетила страната с 2 милиарда $ и се пробват да замразят банковите ѝ сметки в Швейцария, Англия, Франция и други страни.
Гулнара Каримова изчезна от публичния живот през 2014 година. Чак през 2017 година управляващите споделиха, че две години по-рано Каримова е получила 5-годишна присъда и я изтърпява вкъщи си.
Миналият месец сина на Гулнара Каримова Ислам написа в обществените мрежи, че не е бил позволен да види майка си, а управляващите й отказали здравна помощ. Прокуратурата опроверга и това изказване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР