Дъщерята на бившия военен министър Ангел Найденов Ангел Найденов е

...
Дъщерята на бившия военен министър Ангел Найденов Ангел Найденов е
Коментари Харесай

Дъщерята на бивш военен министър отива посланик във Виена

Дъщерята на някогашния боен министър Ангел Найденов  Ангел Найденов Ангел Найденов е препоръчан за министър на защитата.   Найденов е определен за национален - Десислава Найденова, е избрана за дипломат на България във Виена, написа " 24 часа ".

Тя е едно от сигурните имена в листата с посланици, контрактуван още от предходната външна министърка Теодора Генчовска и президента Румен Радев. Тогава министър председателят Кирил Петков по този начин и не го внесе на съвещание на Министерски съвет, само че служебното държавно управление в този момент ще го входира. 

В момента Десислава Найденова е шеф на отдел в дирекция “Политики и институции на Европейски Съюз ” в Министерство на външните работи. Като чиновник на Министерството на защитата преди време Генчовска е била подчинена на татко ѝ Ангел Найденов  Ангел Найденов Ангел Найденов е препоръчан за министър на защитата.   Найденов е определен за национален.

След дълга кариера като народен представител от Българска социалистическа партия и член на Изпълнителото ѝ бюро, а след това - и боен министър в кабинета “Орешарски ”, Найденов се отдръпна от дейната политика и сътвори Център за проучване на защитата и сигурността през 2018 година Две години по-рано се ожени за Мая Манолова. Десислава е негова щерка от брака му с доктор Нина Найденова, която през годините му във властта остана доктор в Хасково. През 2021 година доктор Найденова умря от коронавирус.

В Българска социалистическа партия Найденов бе измежду хората, затвърдили про-НАТО линията. Сега е от опозицията на Корнелия Нинова. Бъдещата посланичка във Виена е майка на близнаци - Адриан и Кристиан, родени през 2016 година Тя е била и чиновник в задачата ни в Лондон.

Стефан Димитров, за който “24 часа ” писа по-рано, че е претендент за поста, е избран да смени в Черна гора дипломат Меглена Плугчиева. В Хърватска пък би трябвало да замине Ива Крулева от дирекция “Югоизточна Европа ” в Министерство на външните работи. Григор Порожанов, който бе дипломат на България в Пекин, евентуално ще наследи в Делхи досеташния титуляр на българската дипломатическа задача там Елеонора Димитрова, когато мандатът ѝ завърши.

В листата на Теодора Генчовска името на Петър Крайчев е попадало като дипломат за Берлин, въпреки че, както се разбра, сегашният началник на посолството в Германия Елена Шекерлетова е помолила за малко удължение на мандата. За задачите в Тел Авив и Атина също са избрани хора, въпреки че мандатите на посланиците там завършват чак идната година.

България ще отвори още веднъж посолството си в Киев, затворено поради началото на съветската военна експанзия в Украйна. Посланик там е Костадин Коджабашев, който в този момент е зам.-министър на външните работи. По информация от държавен източник той ще остане титуляр на задачата, а в Киев ще бъде пратен краткотрайно ръководещ посолството.

Служебният кабинет не чака дълго, с цел да стартира подмяната освен на посланици, само че и на консули. Рокадите бяха спрели за 7 месеца при кабинета на Кирил Петков. За разлика от предходни години, когато пречките за изпращането на нови посланици бяха в разногласията сред премиера и президента, тук казусът бе основно в недоверието сред министър-председателя и министъра на външните работи. Сега рокадите се отпушиха с решение за промяна на трима консули.

Надя Кръстева бе избрана за Валенсия, Неделчо Михайлов - за Франкфурт, и Ана Паскалева - в Милано. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР