Дъщерята на бившия тайландски лидер Таксин казва, че той е уморен, докато критиките нарастват за хоспитализацията му

...
Дъщерята на бившия тайландски премиер Таксин Шинаватра казва, че той
Коментари Харесай

Дъщерята на бившия тайландски премиер Таксин Шинаватра казва, че той страда от стрес и умора, но е в добро настроение, тъй като нарастват критиките за преместването му в болница само часове след като започна да излежава присъда от осем години затвор

От JINTAMAS SAKSORNCHAI Associated Press, 29 август 2023 г., 5:23 ч. Коронавирусът през 2020 г. и че тя е най-притеснена за сърдечното му състояние.

Часове след завръщането на Таксин в Тайланд, кандидатът на Pheu Thai, Срета Тависин, спечели достатъчно гласове в парламента, за да стане министър-председател, слагайки край на повече от три месеци на несигурност след националните избори.

За да постигне мнозинство, партията сформира коалиция с провоенни партии, свързани с преврат, който свали правителството на Pheu Thai, водено от сестрата на Таксин, Yingluck Shinawatra, от власт през 2014 г. Той също така изключи от коалицията прогресивната партия „Движение напред“, която спечели най-много гласове на изборите. лидерът се завърна с надежда, че приятелско правителство ще намали присъдата му и че той може да е сключил сделка с властите, въпреки че Таксин каза, че решението му няма нищо общо с кандидатурата на партията Pheu Thai за власт. Правителството в оставка каза, че Таксин може да поиска кралско помилване като всеки друг затворник.

Paetongtarn каза, че баща й ще реши кога да поиска помилване.

Нараства критиката, че Таксин е получил специално отношение в сравнение с другите затворници, включително не е трябвало да се подстригва като в затвора. Бързото му преместване в болницата предизвика призиви за доказателство, че той наистина е болен. Консервативно ориентирана група активисти отидоха в болницата миналата седмица с искане тя да предостави информация за неговото състояние и лечение. се притесняваше, че е болен. Тя каза, че продължителността на престоя му зависи от медицинския персонал.

___

Видео на Associated Press журналистът Джери Хармър допринесе за този доклад.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР