Дъщерната марка Wey на Great Wall e сравнително млада. Великата стена

...
Дъщерната марка Wey на Great Wall e сравнително
млада. Великата стена
Коментари Харесай

Great Wall с доста новости от подмарките си Wey и Haval - видео

Дъщерната марка Wey на Great Wall e сравнително млада. Великата стена я стартира едва преди четири години като първокласна и премиум. Оттогава до момента нямаше нито един рамен SUV в нейната линия. По всяка вероятност новият Wey Tank 300 има за цел да поправи пропуща.

Новата машина е получила прелъстителен и същевременно жесток външен тип. При създаването на новия си SUV производителят е имал предвид постигнатото при Jeep Wrangler и наскоро представения Ford Bronco от 2021 година

Габаритът на колата е 4,5 метра, Wey Tank 300 има широки арки на колелата, огледала на калниците и шарнирна задна врата, на която е инсталирано аварийното колело.



Новият SUV е построен на същата платформа като известния Haval H9. Тук има независимо окачване, цялостен заден мост, трансмисия на задвижване на всички колела, низходящ предавателен ред и заключване на двата осеви диференциала. Налице са няколко режима на работа, ръководени по електронен път.

Версията, показана на автосалона в Ченгду, е предсерийна. Засега нищо не се знае за хибридния вид, допуска се, че SUV-ът ще бъде оборудван с 2,0-литров бензинов турбо мотор с мощ 245 к.с. и 8-степенна автоматизирана трансмисия. Вътре е налице виртуален „ спретнат “ джойстик на скоростната кутия и модерна гарнитура.

Производителят ще покаже серийният вариант на Tank 300 в края на 2020 година, а по-нататък в проектите на Wey фигурира пускането още два, по-големи модела в близко бъдеще.

При другата, насочена като кросовърна марка – Haval, също има нов модел с име DaGou /голямо куче – кит./, който ще размени Haval H5. Новата машина е към този момент кросовър с монококово тяло и напречна конструкция на мотора. Според производителя кросовърът е построен на нова платформа с окачване Макферсън начело и "многовръзково /мултилинк " откъм гърба. Представената на изложението предсерийна машина имаше задвижване само на предните колела.

„ Злият “ външен тип на DaGou се подчертава от неоцветените брони, солидните арки на колелата и релсите на покрива. Интересен момент е че дизайнерът Фил Симънс, който преди е работил за Land Rover, е водещ при създаването на този нов китайски модел.

Ако приказваме за габаритите на новия китайски кросовър, то те са съпоставими с тези на Nissan X-Trail и Mitsubishi Outlander. Общата дължина е 4620 мм, ширината 1890 мм, височината е 1780 мм, а междуосието е 2738 мм.

Атмосферата на SUV продължава и в кабината. Окото незабавно пада върху масивните перила на стълбовете на покрива. Всяка врата има джоб за бутилка, който може да бъде закрепен с каишки. На предния панел има дигитален „ спретнат “ и широкоформатен екран на мултимедийната система с който се управлява двузонов климатичен надзор.

Също по този начин новата машина е получила предни седалки с електрическо задвижване, волан с лостчета за ръчно управление на скоростната кутия, двуетажен централен тунел, селекторна шайба за промяна на режимите, панорамен покрив и доста камери.

Базовата версия с 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор с мощ 169 к.с. ще е първа на пазара, работеща с роботизирана скоростна кутия с два съединителя. По-късно ще бъде пусната версия с нова 2.0-литрова турбочетворка от семейството 4N20 и със задвижване на всички колела с блокаж на задния диференциал.

На китайския пазар продажбите на Haval DaGou ще стартират в края на есента.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР