Дъщерите на 44-я американски президент Барак Обама са участвали в

...
Дъщерите на 44-я американски президент Барак Обама са участвали в
Коментари Харесай

Дъщерите на Обама участвали в протести за Джордж Флойд

Дъщерите на 44-я американски президент Барак Обама са взели участие в митинги, проведени в Съединени американски щати от придвижването Black Lives Matter ( " Животът на чернокожите има значение " ). Обама описа това в излъчено в понеделник изявление за телевизия Си Ен Ен, съобщи ТАСС.

Масови демонстрации в отбрана на правата на чернокожите започнаха в Съединени американски щати след гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд през май 2020 година, когато служител на реда употребява удушаваща хватка по време на ареста му. Демонстрациите бяха съпроводени със конфликти със силите на реда, доста случаи на мародерство и вандализъм.

По мотив присъединяване на дъщерите му в митингите Обама съобщи: " Винаги се безпокоя за физическата им сигурност, такава е същността на бащинството ". Според експрезидента Саша и Малия, които понастоящем са студентки, " имат тъничък нюх за положителното и злото ". Обама сподели още, че за дъщерите му и мнозина техни връстници " е забавно освен да вдигнат звук ", а " да трансформират системата ".

Бившият бял служител на реда, предизвикал гибелта на Джордж Флойд, изиска на 3 юни да бъде освободен условно от пандиза, като бъде приспаднато времето, което към този момент е прекарал в ареста. Той бе приет за отговорен в непредумишлено ликвидиране. Прокуратурата упорства Дерек Шовин да остане зад решетките 30 години. Присъдата се чака по-късно този месец
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР