Дашбордът дава ясна визуална картина на обстановката в странатаКоронавирусът постепенно

...
Дашбордът дава ясна визуална картина на обстановката в странатаКоронавирусът постепенно
Коментари Харесай

ГИС карта показва ситуацията с коронавируса в България

„ Дашбордът ” дава ясна образна картина на ситуацията в страната

Коронавирусът последователно обгръща цялата планета
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов уеб страница на база Географска информационна система технологии разрешава на всеки да следи разпространяването, темповете на заразяване, териториалното систематизиране и друга значима информация за COVID-19 в страната.

Специализираното Географска информационна система приложение е създадено и се поддържа от ЕСРИ България. То съставлява „ дашборд ”, който дава ясна образна картина на ситуацията в страната, като отразява  информацията, оповестявана от Националния действен щаб за битка с ковид,  дружно с редица графики и разбори.

На специфичния уеб страница всеки може да се осведоми за броя доказани случаи по обитаеми места и области в България, както и за техния статус. Данните са показани систематизирано в няколко осведомителни табла, като в същото време могат да бъдат елементарно преглеждани и непосредствено от картата.

В композиция с тази информация е интегрирана и демографска статистика за каузи на възрастното население над 65 години, показана образно по области и общини.

Дашбордът предлага и изчерпателен съставен елемент. На настрана табло в графичен тип е изобразен мащабът на разпространяване на вируса в България – от първия открит случай на 8 март до през днешния ден.

Наред с другите данни в комфортна логаритмична канара е показана кривата на разпространяване на вируса, от която може всекидневно да се наблюдава темпът  на зарязване с новия ковид у нас.

„ Предоставяме инструментите на Географска информационна система технологията, с цел да подпомогнем оптимално по-добрата информираност при обмисляне и ръководство на обстановката ”, разяснява Евгения Караджова, шеф на ЕСРИ България.
още по тематиката
Разработеното уеб Географска информационна система приложение следва към този момент одобрения модел на интерактивния  дашборд на университета „ Джонс Хопкинс ”, благодарение на който целият свят продължава да следи световното разпространяване на COVID-19. При правене и на двете приложения е  употребена ЕСРИ Географска информационна система технология, която  дава по този начин нужния географски подтекст за обсега и интензитета на пандемията.

Създаденото Географска информационна система приложение ще продължи да бъде развивано, тъй че да дава и други значими за обществото пространствени разбори. Налична е и по-лека мобилна версия за бързо ревизиране на главната информация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР