Darzalas Capital Sarl придоби 89,9% от акциите на Центъра за

...
Darzalas Capital Sarl придоби 89,9% от акциите на Центъра за
Коментари Харесай

Компанията Darzalas Capital Sarl придоби водещата болница за рехабилитация Filoktitis в Гърция от IASO S.A. - компания на Oaktree Capital

Darzalas Capital Sarl закупи 89,9% от акциите на Центъра за здравна рехабилитация Filoktitis от гръцката здравна група IASO S.A., която от своя страна е благосъстоятелност на Oaktree Capital.

Със своите 175 кревати, Filoktitis е най-голямото частно заведениe от този вид в Атина, Гърция, предлагащо цялостни болнични и амбулаторни услуги за рехабилитация. Болницата от 25 000 кв. м. е комфортно ситуирана на 75 000 кв. м. измежду средиземноморска вечнозелена гора, на тридесет минути от центъра на Атина и на петнадесет минути от интернационалното летище в града. Базата е профилирана във възобновяване на здравето и функционалните качества на хората след прекарано остро заболяване или пострадване като инсулт, пострадвания на гръбначния мозък, сърдечни интервенции, ампутации, промяна на стави, спортни контузии или гръбначни увреждания.

Физиотерапия, логопедия, трудова терапия, хидротерапия, логика на психиката, клинична диетология, невропсихология, рехабилитация и акупунктура са измежду високоспециализираните услуги, налични за пациентите на Filoktitis.

" Ние сме доста въодушевени от придобиването на Filoktitis. Тя ще служи като основа за въвеждане на по-широка платформа за дълготрайни грижи и рехабилитация в Гърция ", разяснява Илиан Григоров, ръководител на Darzalas Capital Sarl.

Възползвайки се от марката и репутацията на Filoktitis, Darzalas възнамерява да започва цялостна гама от услуги в Гърция, в това число:
Filoktitis Рехабилитация; Filoktitis Домове за възрастни; Filoktitis Грижа за паметта; Filoktitis Хоспис; Filoktitis Домашни грижи;
В допълнение към добитите акции във Filoktitis, Darzalas Capital е и мажоритарен акционер в Blocks Health and Social Care в България. Компанията възнамерява да навлезе в пет други страни в Югоизточна Европа, с което ще се трансформира във водещият снабдител в областта на рехабилитацията и дълготрайните грижи в района.

За Darzalas Capital:

Darzalas Capital е капиталова компания със седалище в Люксембург, основана да влага в опазването на здравето и обвързваните със опазването на здравето бизнеси в Югоизточна Европа. Той е мажоритарен притежател на Blocks Health and Social Care - районен снабдител на дълготрайни грижи и рехабилитация.

За Blocks Health and Social Care:

Blocks Health and Social Care е учредена през 2018 година за създаване на платформа за вложение в услуги за рехабилитация и дълготрайни грижи в Югоизточна Европа. Той работи под водещата марка Blocks и няколко други марки, в това число Blocks Рехабилитация, Blocks Домове за възрастни, Blocks Грижа за паметта, Blocks Хоспис и Blocks Домашни грижи;

Визията на акционерите-основатели е Blocks да се трансформира във водещия снабдител на услуги за рехабилитация и дълготрайни грижи с най-високо качество в района. Blocks създава застроена земя с повърхност над 35 дка (приблизително 9 акра) в подножието на планина Витоша в един от най-хубавите жилищни квартали на София, България. Базата ще се състои от 21 здания с обща повърхност 33 000 кв.м.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР