Държиш да си прав или да се харесаш. Разликата е

...
Държиш да си прав или да се харесаш. Разликата е
Коментари Харесай

Първа заповед на задкулисието: Гешев върза Борисов и Цацаров за Пеевски

Държиш да си прав или да се харесаш. Разликата е голяма. Този въпрос човек би трябвало да си задава всякога, когато приказва или прави нещо. За обществените персони това предписание важи с тройна мощ. Още неизбран за основен прокурор, заместникът на Цацаров – Иван Гешев се хвърли в офанзива. Направи го пред Българска национална телевизия, мобилизирайки целия си капацитет, с цел да убеди аудиторията, че той е верният индивидът за Големия пост.
Не бе безапелационен обаче тъй като нямаше причини и разчиташе на заплашителния звук. Които не слушкат няма да папкат и ще ядат пердах. Това бе посланието. То бе адресирано към: несъгласните с модела #Кой и Пеевски; сътрудниците на Пеевски и Доган – да си знаят мястото; елита – държим ви за топките; непокорните медии, жителите с позиция; бизнеса и не на последно място към всички магистрати. Казано по различен метод: Господарят има ново куче. Хапе по команда.

Няма да се спирам на заканите, които насочи Гешев към настоящи обвинени и бъдещи такива. Нито на безапелационните му заклеймявания кой е нарушител - мафиот, измамник, лъжец, апаш, провален политик и прочие Тепърва ще се разясняват тези неща.

Публичната премиера на Гешев като претендент за поста на Цацаров имаше една доста значима цел – да се вкарат в един кюп Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски. Стара фантазия на милионера-политик. Решен да се оправи непременно, Гешев " разкри " мрачен скрит план против премиера и основния прокурор плюс депутата от Движение за права и свободи. Сюжетната линия обгръща опити на хакерите от компанията, в която работи обвинения за удара против Национална агенция за приходите Кристиян Бойков, да събират данни за тримата. Това станало дни преди да бъде разкрито приключването на персонални данни за над пет милиона българи. Но и това не е всичко. Ровено било и за информация, обвързвана с адвокатска адвокатска фирма. Всичко това май се събирало за уеб страницата „ Биволъ “.

Цялата тази словесна компилация можеше да бъде смешна и занимателна, в случай че не даваше знак за нещо непоносимо и рисково.

Години наред Борисов отхвърля да има нещо общо с Пеевски.

Цацаров непрестанно повтаря, че няма нищо общо и с двамата, тъй като прокуратурата е самостоятелна институция. С премиера се среща единствено в сряда да разискват значими за сигурността на жителите и страната въпроси.

Пеевски също твърди, че не е обвързван с прокуратурата, още по-малко с Борисов.

Изведнъж Гешев ги събира в едно. Как обвиняването внезапно откри данните на тримата измежду морето от данни за милиони българи? И какво толкоз ужасно има в събирането на информация за тях, откакто министър Горанов повтаря цяла седмица, че в Национална агенция за приходите се съдържат единствено данни от публични заявления и източници?

По-интересно е, че за Пеевски в медиите са изнасяни десетки обстоятелства и документи, уличаващи го в съмнителни дейности и покупко-продажби, само че до момента Гешев не е посмял най-малко един път да ги ревизира. Включително тези за връзки с КТБ и нейното банкрутиране.

Но подобен е Гешев: страшният вълк за неуместните козлета и Заю Баю за Пеевски. Затова толкоз се престара да насочи вниманието към разкрития скрит план, че не помни да посочи самият той като триумвират ли възприема Борисов, Цацаров и Пеевски или като проведена незаконна група – ОПГ? Важно е да посочи, тъй като след това отново ще изяснява, че не е свестен вярно, като когато съобщи, че няма да взе участие в калната напревара за основен прокурор.

Да речем, че пресилвам. Ако логиката на Гешев е, че е събирана информация за изключително значими хора като премиера и основния прокурор – що дири при тях елементарен народен представител от Движение за права и свободи като Пеевски? Защо изобщо Гешев ги сглобява в едно? И дали адвокатската адвокатска фирма не е същата, която движи огромна част от бизнеса на Пеевски, както и офшорките, с които е обвързван и посредством които се пробва да превземе „ Дунарит “? Ако е тя, какво общо имат с нея Борисов и Цацаров? Защото иде тирада за разбойническа схема…

Всякакви отговори са вероятни, само че един се натрапва изключително. В Съединени американски щати против Пеевски се водят следствия и каузи. Едното към този момент е в Нюйоркския съд, а ФБР го „ промотира “ по закона РИКО – за битка с мафията, пране на пари, контрабанда и прочие Пеевски е обект на специфичен интерес и по закона „ Магнитски “. Няма метод тези процедури, меко казано, да не го тревожат. Депутатът-олигарх знае, че американското правораздаване не е като нашето и не се управлява от нашия Висш правосъден съвет, нито от Специализираната прокуратура… Там той и Гешев не предат. Затова избрани неща би трябвало да се свършат тук. Едно от тях е да се внуши, че основните в страната са Борисов, Цацаров и Пеевски и те са едно цяло. Забележете: не Доган, който сякаш е популярен и прочие, а Пеевски съставлява Движение за права и свободи.

Посланието е: Аз вземам решение и аз предвождам! Ако нещо ми се случи, че ще повлека и вас.

Гешев получи първата задача пет минути преди да стане основен прокурор и той даде всичко от себе си, да я извърши. На ход е свинемедийният концерн.

Дали в действителност Пеевски и Гешев имат вяра, че Борисов и Цацаров са толкоз лесни за манипулиране? Или загатват, че хакерите може да са ровили за някаква информация, само че същинските компромати са в хотел „ Берлин “, да вземем за пример.

Интервюто на Гешев след номинацията постанова тематична връзка с някои проучвания на известния психолог проф. Джон Медисън. Той и екипът му са пресметнали, че човек се оказва прав единствено за 12% от това, което твърди. Останалите 88% са общ брой от чути и преразказани мисли и изказвания, в които той самият не е уверен. Ако човек се пробва да работи по едно и също време по две или повече задания, неговата успеваемост спада на половина. Ако пък твърди, че споделя истината за повече от три неща, за две от тях е несъмнено, че няма причини, а просто желае да наложи мнението си.

Гешев желае да ни убеди, че всичко, което споделя е истина. Само че дневно човек лъже приблизително сред 150 и 200 пъти.

Логичен е и различен въпрос. Защо, в случай че Иван Гешев е прав за колосалните триумфи, реализирани от него и Специализираната прокуратура, доверието в институцията е към 6-8%? От години.

И в случай че допуснем, че съперниците му, които той залива с обвинявания и обидни квалификации, са прави най-малко в 30 на 100 от това което настояват, кой ще върне тегобите и загубите им от репресивните дейности против тях? Кой му дава право да се рапорежда със ориста на десетки хора и да ги осъжда преди още съдът да се е произнесъл?

И тъй като Гешев, по заповед на Щуката, завъртя тематиката с тримата огромни, да му напомня, че за Данте и Роден “Трите сенки “ са предизвестие към всички, които си мислят, че ще избегнат Страшния съд. За всички се отнася, най-много за тези, понесли се на облаците на егоцентризма и цинизма.

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР