Държавното първенство по художествена гимнастика категория Елит в трите възрастови

...
Държавното първенство по художествена гимнастика категория Елит в трите възрастови
Коментари Харесай

Връчват приз на името на Мария Гигова на държавното

Държавното състезание по художествена гимнастика категория " Елит " в трите възрастови групи - дами, девойки старша и девойки младша възраст ще се организира от 10 до 13 май в зала " София ". Официалното разкриване ще се състои в петък (11 май) от 15.45 часа.

Шампионатът ще бъде открит от президента на БФХГ Илиана Раева по персонална покана от президента на домакините на надпреварата КХГ " София спорт " - Кристина Шикерова.

Главен арбитър на шампионата ще бъде президентът на Техническия комитет по художествена гимнастика към ЮЕГ и вицепрезидент на БФХГ Мария Петрова.

На последното постоянно съвещание на УС на БФХГ по предложение на президента на федерацията Илиана Раева беше основан приз на името на великата Мария Гигова по отношение на нейния 70-годишен празник. Предложението беше признато с цялостно единогласие от всички присъстващи.

Призът ще се връчва на шампионката при дамите на държавното състезание " Елит " всяка година персонално от гимнастичката на 20-ти век, член на Техническия комитет на Международната федерация по гимнастика и трикратна безспорна международна шампионка Мария Гигова.

Тази година по изключение Гигова няма да може да даде персонално премията, тъй като ще бъде супервайзер на Чалъндж купата в Портимао (Португалия) и по категорично нейно предпочитание тя ще бъде връчена от президента на БФХГ Илиана Раева.

Тази година мото на надпреварата ще бъде " Красота против принуждение " по концепция на " Зонта клуб София " в партньорство с Българската федерация по художествена гимнастика.

" Зонта клуб София " е член на огромното семейство на " Зонта интернешънъл ", организация от водачи и изявени експерти в разнообразни области, които работят дружно за подобряването ситуацията на дамите по света посредством обслужване и отбрана. Организацията има повече от 30 000 членове и над 1 200 клуба в 67 страни.

" Зонта клуб София " ще даде парична премия от 200 лв. на всяка една от победителките в многобоя в трите възрасти, които ще бъдат връчени персонално от президента - Бистра Илиева.

На формалното разкриване тази година Бистра Илиева ще запознае състезатели, треньори и фенове в залата с идеята за отбрана на дамите от принуждение и за какво дружно с БФХГ са избрали точно държавното състезание на най-красивия, грациозен и мекушав спорт да бъде " Красота против принуждение " и ще раздаде брошури, на които в детайли ще бъде разяснена идеята на " Зонта клуб " в битката против насилието над дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР