Държавното дружество „Автомагистрали“ обяви, че е пред колапс. Причината са

...
Държавното дружество „Автомагистрали“ обяви, че е пред колапс. Причината са
Коментари Харесай

Случаят „Автомагистрали“: Спира ли поддръжката на трасетата заради блокирани сметки?

Държавното сдружение „ Автомагистрали “ разгласи, че е пред колапс. Причината са блокирани сметки от страна на районното министерство.

Действащото управление на сдружението разгласи, че на практика стопира поддръжката и строителството на автомагистрали.

Снимка: btvnovinite.bg

От районното министерство обаче увериха, че няма да се стигне до там. Сагата с опитите да се смени управлението на „ Автомагистрали “ продължава към този момент 20 дни.

От държавното сдружение се оплакаха, че са сложени в неспособност да правят постоянните си месечни заплащания към снабдители на услуги и първични материали. Сред опасенията на предприятието са и краткотрайно прекъсване на построяването на Автомагистрала „ Хемус “ и разформироване в насилствен отпуск на огромен брой чиновници в разгара на строителния сезон.

Според заменения шеф на сдружението – Стоян Беличев, блокирането на сметките ще докара до изцяло прекъсване на активността на предприятието: „ Ние сме изправени пред справедлива действителност още тази седмица да пуснем в заплатен отпуск 50 чиновници “, споделя Беличев.

От „ Автомагистрали “ са недоволни, че служебният районен министър Виолета Комитова се обръща към банките да не позволяват заплащания над избрания от нея предел от 10 000 лева на седмица.

Междувременно Комитова реагира на изказванията, че запорът на сметките пречи на работата на сдружението: „ Няма заплаха нищо да се спре. Аз се грижа всеки ден за това нещо и няма да позволи нищо да се спре - нито поддръжка, нито строителство “, съобщи тя пред публицисти.

А районното министерство направи и трети опит да подаде документи за регистриране на ново управление на „ Автомагистрали “, откакто предходните два пъти Софийският градски съд спря процедурата поради тъжби на Беличев.

До промяната на управлението на „ Автомагистрали “ се стигна след одита на Сметната палата, който откри нередности в сдружението.

Според отчета пътната организация е упълномощила на „ Автомагистрали “ публични поръчки за близо 4 милиарда лв., без компанията да има нужните запас и личен състав за това.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР