Държавното дружество Автомагистрали ЕАД се оплака, че е поставено в

...
Държавното дружество Автомагистрали ЕАД се оплака, че е поставено в
Коментари Харесай

Автомагистрали заплашват да спрат изграждането на „Хемус" заради блокирани банкови сметки


Държавното сдружение Автомагистрали ЕАД се оплака, че е сложено в неспособност да прави постоянните си месечни заплащания към снабдители на услуги и първични материали.

Сметките на сдружението във всички банки са били блокирани от министър Виолета Комитова с писмо от 10 юни.

“Това деяние към този момент оказва отрицателни последици и сдружението е застрашено от наложително прекъсване на активността, включително и краткотрайно прекъсване на построяването на Автомагистрала „ Хемус ”, показват от Автомагистрали.

От там обясниха още, че има заплаха да бъде прекратено електрозахранването в обекти и бази за поддръжка, както и преустановяване доставките на горива.

В друго писмо до банките министър Комитова е определила таван на отпусканите седмични суми най-много до 10 хиляди лева Вече има и струпване на неодобрени поръчки за планови поправки на техниката за зимното поддържане и настоящи повреди и проблеми. Което може да докара до несъблюдение на предоставените задачи по отношение на настоящия ремонт и поддръжка, застраховане на пътнотранспортни катастрофи, въвеждане на краткотрайна организация и сигурност на придвижването при най-натоварените автомагистрали в страната.

„ С тези и други сходни дейности или бездействия на процедура се блокира активността по построяването на Автомагистрала „ Хемус “ и поддръжката на автомагистрали те в страната. Това може да докара до безпорядък и напрежение за всички пътуващи, за бизнеса, обвързван с пътната инфраструктура, а също и за стопанската система на страната “, заключват от Автомагистрали ЕАД.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР