Държавното БНР, утвърдило се през последните месеци като пропутинска трибуна,

...
Държавното БНР, утвърдило се през последните месеци като пропутинска трибуна,
Коментари Харесай

БНР внушава фалшиви митове за 4 февруари – БСП спасила България

Държавното БНР, утвърдило се през последните месеци като пропутинска естрада, през днешния ден още веднъж се включи в политически операции. В предаването „ Неделя 150 “ водещата разговаряше със зам.- ръководителя на Българска социалистическа партия София за сагата с неизбирането на ръководител на Столичния общински съвет. Без връзка с коментираната тематика водещата ненадейно направи асоциация сред днешния ден и 4 февруари 1997 година, подхвърляйки: Да си спомним по какъв начин преди години Българска социалистическа партия на днешния ден върна мандата за свое второ държавно управление на президента Петър Стоянов, и по този начин България бе избавена.
Пропагандно и манипулативно водещата и гостът й повториха в ефир неведнъж формулата „ Връщат мандата и България бе избавена “, с цел да затвърдят в съзнанието на публиката, че героите от този съдбоносен ден са социалистите.

Всъщност истината за тези събития е неведнъж изговорена и открита фактологично през годините, само че продължава да бъде оплитана от демагози и червени пропагандисти във подправени легенди и митове.

Категорично президентът Петър Стоянов отхвърли да вземе от Георги Първанов и Николай Добрев досието с имената на министри, за сформиране на второ държавно управление на Българска социалистическа партия - това е истината. Ако я беше взел, трябваше да я внесе по конституция в Народното събрание, а там Българска социалистическа партия имаха безусловно болшинство.

Героят на 4 февруари 1997 година беше Стоянов,

а не Добрев и Първанов, както ни внушават публицисти, анализатори и политици.

Тази трагична история е разказана над 100 пъти през последните 27 години в изявленията, документални филми от самия Стоянов и негови сътрудници и участници в това съдбовно събитие.

Ако не друго хронологията най-малко е напълно ясна: Лидерите на Българска социалистическа партия идват при президента в 11,30 сутринта на 4 февруари. Пълно е с публицисти, само че президентът не излиза пред събралото се пред Дондуков 2 болшинство, с цел да разгласи, че Българска социалистическа партия са върнали мандата, тъй като такова връщане просто е нямало. Стоянов отхвърля да вземе досието и неотложно привиква Консултативен съвет по национална сигурност. Чак в 18,30 вечерта съумяват да убедят Българска социалистическа партия да се откажат от сформиране на второ държавно управление. Съвсем младият тогава президент демонстрира изумително самообладание и се движи безусловно по ръба на конституцията. Той е обяснявал доста пъти, че е поел този риск, с цел да резервира гражданския мир в страната. При вълнения България щеше да се откаже от най-голямата си фантазия – участие в НАТО и Европейски Съюз. Така се поставя завършек на най-голямата политическа рецесия, провокирана от Българска социалистическа партия, само че и на най-масовите митинги в новата история на България.

Но кой да помни истината, откакто непрестанно ни набиват неистини. Тогавашният министър на стопанската система Румен Гечев, отговорен за хиперинфллацията и банкрута на 13 банки през днешния ден дава великодушни препоръки през днешния ден по какъв начин да се избави България. А националното радио ни внушава, че на 4 февруари Българска социалистическа партия е избавило България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР