Държавният секретар по социалните въпроси Марлен Шиапа на Франция е

...
Държавният секретар по социалните въпроси Марлен Шиапа на Франция е
Коментари Харесай

Френски министър предизвика скандал с корица в "Плейбой"

Държавният секретар по обществените въпроси Марлен Шиапа на Франция е изправена пред рецензии от личната си партия за това, че театралничи в бяла рокля за априлската корица на списание " Плейбой " (Playboy), заяви Ройтерс.

Френските медии оповестяват, че министър председателят Елизабет Борн се е обадила на Шиапа, с цел да изрази недоволството си.

Скандалът идва в миг на обществени безредици в страната, провокирани от пенсионната промяна, наложена от държавното управление на Еманюел Макрон.

Корицата на " Плейбой " ще бъде съпроводена от изявление от 12 страници, в което Шиапа приказва за правата на дамите и ЛГБТ общността, както и за препоръчано от нея законодателство, забраняващо уличния тормоз (нежелани сексуализирани мнения, провокативни жестове от непознати на публични места). " Жените би трябвало да имат надзор върху телата си на всички места и от самото начало. Във Франция дамите са свободни. С цялото ми почитание към клеветниците и лицемерите ", отбрани се Шиапа в " Туитър " през уикенда.

Борн се обади на Шиапа, с цел да каже, че изявлението " въобще не е уместно, още повече в сегашния интервал ", заяви френският вестник " Паризиен " (Le Parisien) през уикенда.

Лидерът на крайнолявата опозиционна партия " Непокорна Франция " (La France Insoumise), Жан-Люк Меленшон, който стана трети на президентските избори през 2022 година, написа в " Туитър " във връзка на корицата на Шиапа и решението на президента Макрон да даде изявление за детското списание " Пиф ", че " Франция излиза от релси ".

Броят на " Плейбой " може да бъде закупен от 8 април, съгласно " Паризиен ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР