Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео няма никакви илюзии за

...
Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео няма никакви илюзии за
Коментари Харесай

Помпео: Иран от 40 години е символ на злото

Държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео няма никакви илюзии за същинските планове на Техеран, цитира думите му TACC.
Помпео отхвърли да разисква обществено изявления, че бунтовниците от придвижването " Ансар Аллах " в Йемен са предизвестили американските и саудитски дипломати за подготовката на Иран за изстрелване на нови ракети и дронове против обекти на кралството. Това съобщи самият държавен секретар пред Fox News.
Той бе помолен да удостовери или отхвърли обява на The Wall Street Journal, която твърди, че хутите са уведомили дипломатите, че Техеран оказва напън върху тях, с цел да ги принуди да се причислят към идните офанзиви. Източници на вестника не знаят какъв брой съществено одобряват предизвестието във Вашингтон. В Рияд подхващат спомагателни ограничения за сигурност и се притесняват от удари против петролни уреди или летища.
" Няма да приказвам за американското разузнаване. Въпреки това бих желал да подчертая, че ние непрекъснато показваме угриженост, че Иран продължава да се държи по този начин, както се е държал през последните 40 години. Това беше и преди СВПД (Съвместния изчерпателен проект за деяние - съглашението за нуклеарната програма), по време на неговото утвърждение и след неговото подписване. Иран не съблюдава отговорностите си ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати.
Той напомни, че тази седмица е посетил Джеда и Абу Даби. " Целият свят знае, че Иран е неприятен състезател. Те въплъщават силите на злото в района и дестабилизират обстановката в Близкия изток. Надявам се, че идната седмица целият свят ще се събере в Ню Йорк, с цел да приказват дружно и да разгласят за недопустимо държанието на Иран ", заключи Помпео, визирайки изказванията на високо равнище по време на идната 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, която започва на 23 септември.
Помпео също сподели, че не би трябвало да се обръща внимание на предизвестията на иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф по отношение на риска от огромен боен спор при положение на нахлуване от Вашингтон или Рияд.
Той беше помолен да разяснява думите на иранския министър, казани в четвъртък в изявление за CNN. " Ще стартира пълномащабна война ", съобщи Зариф в отговор на въпрос за следствията от удар върху Иран от Съединени американски щати или Саудитска Арабия. Той добави, че " Техеран без подозрение ще пази своята територия ".
" Не разбирам за какво някой слуша думите на Зариф. Той няма нищо общо с образуването на външната политика на Иран и лъже непрестанно ", сподели Помпео.
Той означи, че Съединени американски щати вършат всичко допустимо, с цел да обезпечат на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства най-надеждните средства за самоотбрана. " По този метод сътворяваме условия за въздържане и в случай че това въздържане би трябвало да продължи, тогава съм сигурен, че президентът Тръмп ще вземе решението, което би трябвало да бъде взето ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР