Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо отмени в последния момент

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо отмени в последния момент
Коментари Харесай

Помпейо внезапно анулира визитата си в Германия

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо анулира в последния миг плануваното си за през днешния ден посещаване в Германия поради " неотложни въпроси ", предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на американското посолство в Берлин. То популяризира официално съобщение на представител на Държавния департамент.

В текста не се показват аргументи за анулирането на визитата. В официалното съобщение написа, че държавният секретар на Съединени американски щати " чака с неспокойствие да бъде в Берлин скоро " за " значимата поредност от срещи ", планувани в немската столица. Държавният департамент работи за пренасрочване на визитата.

Помпейо трябваше да се срещне през днешния ден в Берлин с немския канцлер Ангела Меркел и с министъра на външните работи Хайко Маас. Техни представители към този момент не са коментирали въпроса.

Държавният секретар на Съединени американски щати е във Финландия за среща на арктическите страни. Не е ясно за къде ще отпътува оттова той, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР