Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви в сряда, че

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Майк Помпео отправи заплаха към Русия заради предполагаеми действия в Афганистан

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи в сряда, че предизвести съветския си сътрудник Сергей Лавров, че ще Москва " ще си заплати прескъпо ", предлага награди за ликвидиране на американски бойци или други западни войски в Афганистан, оповестява Reuters.

Pompeo says he warned Lavrov against offering bounties for U.S. soldiers

Vía @Reuters https://t.co/fDgOQAOYKY pic.twitter.com/weNGgcklw4
— Aroguden (@Aroguden) August 13, 2020
The New York Times през юни заяви, че съветско военно разузнаване скрито предлага бонуси на свързани с талибаните бойци за убийството на съдружни сили в Афганистан - в това число американски войски, базирайки се на американски разузнавачи.
Президентът Доналд Тръмп съобщи, че няма такава информация, защото доста американски разузнавачи се съмняват в нейната меродавност, макар че няколко американски и европейски източници опонират на мненията му.
В изявление за " Радио Свободна Европа/Радио Свобода ", Помпео отхвърли да каже дали счита, че разузнаването е правдиво или дали счита, че Тръмп би трябвало да бъде осведомен, само че съобщи, че Вашингтон няма да се помири с сходно държание.
" Ако руснаците оферират пари за убийството на американци или други западняци, ще си платят прескъпо. Това е, което обясних на външния министър Лавров ", изяснява Помпео в изявление, извършено по време на формалното му посещаване в Чехия.
" Знам, че нашите военни са разговаряли и с техните висши ръководители. Ние няма да се примирим и няма да толерираме това ", разяснява Помпео.
Миналия месец американски и европейски източници, осведомени разузнаването, обявиха, че Съединени американски щати са получили нови данни, подкрепящи изказванията, че Русия е насърчавала обвързваните с талибаните бойци да убиват американски и съюзнически бойци в Афганистан.
Докладът от разузнаването е в миг, когато Съединени американски щати са ангажирани в договаряния с талибаните, както и с афганистанското държавно управление, с цел да реализиран спокойно съглашение, контрактувано през февруари поради изтеглянето на американските войски от страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР