Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че според него

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че според него
Коментари Харесай

Белият дом с нови обвинения към Иран за ядрената сделка

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че съгласно него е малко евентуално в близко бъдеще да се реализира съглашение за възобновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) заради позицията на Техеран, заключи АП.

" Отговорът на Иран на предлагането на Европейския съюз е стъпка обратно, тъй че постигането на съглашение в близко бъдеще е малко евентуално ", съобщи американският държавен секретар на взаимна конференция с мексиканския външен министър Марсело Ебрард.
 Блинкън: Иран прави все по-трудно постигането на нуклеарна договорка
Блинкън: Иран прави все по-трудно постигането на нуклеарна договорка

Това е най-острата рецензия, която Вашингтон е отправял до момента

" Не мога да ви дам периоди, мога единствено да ви кажа още веднъж, че Иран наподобява или не желае, или не може да направи нужното за реализиране на съглашение ", добави Блинкен.

Миналата седмица в събота Германия, Франция и Англия показаха " съществени подозрения " по отношение на искреността на Иран в устрема му да възобнови нуклеарното съглашение и предизвестиха, че позицията на Техеран заплашва вероятностите на договорката.

Берлин, Париж и Лондон предизвестиха, че Иран " продължава да построява нуклеарната си стратегия оттатък всякакво правдоподобно опрощение за нейния цивилен темперамент ".

Иранското външно министерство назова изказването " неконструктивно " и " почтено за жалост " .
 Иран чака гаранции от Съединени американски щати по нуклеарната договорка
Иран чака гаранции от Съединени американски щати по нуклеарната договорка

Настоява и МААЕ да приключи следствието си

Предишният президент на Съединените щати Доналд Тръмп едностранно изтегли Съединени американски щати от JCPOA през 2018 година и възобнови антииранските наказания, в това число върху петролния бранш, което накара Техеран последователно да се отдръпна от някои от изискванията на договорката. Настоящият президент на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи подготвеност да се върне към съглашението при избрани условия.

Иран, Англия, Германия, Китай, Франция и Русия организираха няколко кръга от договаряния във Виена, с цел да възстановят нуклеарната договорка. Съединени американски щати не вземат участие директно в тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР