Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че няма никакви

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че няма никакви
Коментари Харесай

Антъни Блинкен: Няма факти, които да доказват, че Русия изтегля войски от украинската граница

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че няма никакви обстоятелства, които да поддържат изказванията, че Русия изтегля част от силите от украинските граници.



„ От едната страна стои това, което Русия споделя, а от другата – това, което прави. Не виждаме евакуиране на съветски бойци “, сподели той.

„ Продължаваме да виждаме освен голям брой бойци, само че и още бойни единици, които се движат към границата “, добави Блинкен.

Той сподели, че президентът на Русия Владимир Путин може да „ дръпне спусъка “ когато и да е и към момента е допустимо нахлуването в Украйна.

„ Инвазията може да се случи по всяка време. Президентът Путин може да дръпне спусъка във всеки един миг. Може да го направи още през днешния ден. Може да го направи на следващия ден или идната седмица. Руските войски са там “.

Коментарът на държавния секретар идва ден, откакто президентът Джо Байдън сподели, че Съединени американски щати не са съумели да потвърдят изказванията, че Русия изтегля войски от границата с Украйна, даже в противен случай – съгласно президента спомагателни 20 000 бойци са били изпратени на границата.

“Всъщност нашите разбори показват, че съветската войска остава в заплашително състояние. В момента Русия е ситуирала повече от 150 000 бойци по границите на Украйна ”.

Блинкън разкритикува дейностите на съветските депутати, ориентирани към признаването двете самопровъзгласили се сепаратистки републики в Източна Украйна, и съобщи, че сходно признание би било нелегално и ще породи бързи ответни дейности.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР