Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен започна обиколка в Близкия

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен започна обиколка в Близкия
Коментари Харесай

Блинкен започва най-новата си обиколка в Близкия изток, за да се срещне с арабските лидери в Кайро

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен стартира обиколка в Близкия изток, като организира диалози в Саудитска Арабия в сряда, надявайки се да обезпечи преустановяване на огъня в Израел война против Газа.

Блинкен е подготвен да се срещне с арабски външни министри и върховен палестински чиновник в Кайро в четвъртък, съгласно записка на египетското външно министерство, до момента в който упорства за помирение сред Израел и Хамас в линията Газа, където гладът се популяризира на фона на растящия предизвестия за задаващ се апетит.

Бележката не дава детайлности по тематиката на срещата, само че източници от египетските служби за сигурност, представени от осведомителната организация Ройтерс, споделиха, че арабските народи ще показват проекти за политическо решение на израелско-палестинския спор.

Такива проекти бяха отсрочени, защото медиатори от Катар, Египет и Съединените щати се опитваха да обезпечат договорка за преустановяване на огъня в Газа и освобождение на израелски заложници и палестински пандизчии.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР