Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен смята, че настоящата ситуация

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен смята, че настоящата ситуация
Коментари Харесай

Блинкен смята, че Русия се опасява да не загуби необратимо Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен счита, че актуалната обстановка към Украйна може да се дължи на обстоятелството, че съветското управление се опасява да не я „ загуби окончателно “. Той изрази съответното мнение в понеделник, изказвайки се на семинар, който беше излъчен на уеб страницата на Държавния департамент.

„ Що се отнася до въпроса ви за това какво се случва в този момент, за какво това се случва в този момент. Може да се дължи на обстоятелството, че до момента в който Украйна продължаваше по пътя на промените, продължаваше да се пробва да укрепи личната си народна власт, продължи взаимоотношението си с Европа и Запада, той [руският президент Владимир Путин] евентуално се опасяваше да не я загуби вечно “, аргументира се Блинкен.

Американските управляващи ще изпратят писмените си отговори до Русия за нейните оферти за гаранции за сигурност тази седмица, след което ще изчакат реакцията на Москва по отношение на тях, сподели Блинкен.

„ Очаквам...... в един миг тази седмица да споделим нашите документи с Руската федерация. Очаквам и НАТО да направи същото ", съобщи държавният секретар.

" Тогава ще забележим по какъв начин ще реагира Русия, в случай че види основа за продължение на разговора, за продължение по пътя на дипломацията, което сигурно е [за нас] пожеланият курс “, сподели той.

На 17 декември предходната година съветското външно министерство разгласява съветски планове на съглашения за гаранции за сигурност, които Москва чака от Вашингтон и НАТО.

Две съглашения - със Съединени американски щати и членове на алианса - допускат, наред с други неща, отвод от разширение на НАТО на изток, в това число отвод за допускане на Украйна в него, както и въвеждане на ограничавания за разрастване на съществени настъпателни оръжия, по-специално нуклеарни.

След диалозите сред Блинкен и съветския външен министър Сергей Лавров в Женева на 21 януари Вашингтон се съгласи да даде на Москва писмени отговори на нейните оферти за гаранции за сигурност, след което Блинкен и Лавров възнамеряват да проведат друга среща.

На конференция след срещата Лавров означи, че счита за вярно отговорът на Вашингтон да бъде обществен, като добави, че ще изиска от Блинкен единодушие за това.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР