Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще пристигне в засегнатите

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще пристигне в засегнатите
Коментари Харесай

ООН призова за повече помощ за Турция и Сирия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен ще дойде в засегнатите от трусовете региони в Турция на 19 февруари. Първият американски посланик ще наблюдава по какъв начин протичат избавителните интервенции и филантропичната активност на терен. Разположени са няколко полеви лечебни заведения в които се лекуват хиляди потърпевши. В Хатай, индийски медици се грижат за близо 3 хиляди потърпевши. В Кахраманмараш, където бе епицентърът на труса, работят лекари от Азербайджан, френска полева болница има в Адияман.

Благотворителната акция за набиране на средства за оживелите след земетресенията в Турция и Сирия все още е събрала над 5 милиарда Долара. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш от своя страна прикани международната общественост да усили поддръжката си за ударените от стихията страни.
Много от инфраструктурата, която посетихме към този момент беше разрушена, а ресурсите - изчерпани. Има липса на медикаменти даже за доста базови недоволства като грип, какво остава за по-сложни интервенции като Цезарово сечение. Посетхиме АГ болничното заведение в Алепо, там нямаше даже чаршафи. Лекарите карат по 18-часови смени. Има потребност от повече помощ, с цел да се стигне до най-засегнатите хора.
Лайла Бейкър, Организация на обединените нации

В момента в зоната на бедствието работят близо 10 хиляди задгранични чиновници от 82 страни. Освен избавителни екипи, в засегнатите региони са изпратени и одеяла, палатки, храна и екипи за психическа поддръжка, както и над 12 300 транспортни средства, в това число багери, трактори и булдозери. Общо 26 кораба също са разпределени в района за транспорт на личен състав и материали и за евакуация.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР