Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се отправя в Брюксел

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се отправя в Брюксел
Коментари Харесай

Антъни Блинкен отива на консултациите на НАТО в Брюксел

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се насочва в Брюксел в понеделник за второто си пътешестване в границите на седмици, с цел да се съветва със съдружници от НАТО за решение за войната в Афганистан, заяви БГНЕС.
Очаква се също по този начин, че Блинкен ще разиска усилването на подкрепяната от Европейски Съюз дипломация за обновяване на нуклеарното съглашение с Иран и до момента в който тя натрупа свои войски покрай Украйна.
 Зеленски желае НАТО да форсира приемането на Украйна Зеленски желае НАТО да форсира приемането на Украйна
Украинският президент Владимир Зеленски прикани във вторник НАТО да форсира проекта за участие на страната му, като съобщи, че би трябвало да б...
Той ще стартира диалози във вторник в Брюксел и към него ще се причисли министърът на защитата Лойд Остин, който също посещава основен европейски съдружник Германия, както и Израел, който е сериозен към дипломацията с Иран.
" Очаквам с неспокойствие по необятен набор от споделени цели. Ние сме по-силни, когато работим дружно ", написа в Туитър Блинкен, когато Държавният департамент разгласи пътуването.
Съгласно съглашението, реализирано от някогашния президент Доналд Тръмп с талибанските бунтовници, Съединени американски щати дадоха обещание да изтеглят всички войски от Афганистан до 1 май.
Президентът Джо Байдън даде обещание да продължи и да постави завършек на най-дългата война на Америка през годината, само че съобщи, че крайният период 1 май не е реален.
 Хърватско издание: Блинкен моли Турция да остане в НАТО Хърватско издание: Блинкен моли Турция да остане в НАТО
Ако Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен си мисли, че поради чувството за успех Анкара в този момент ще промени националните си ползи,...
Администрацията на Байдън търси прогрес по политическо съглашение, което може да усъвършенства възможностите за непоклатимост в Афганистан, откакто американските войски изоставен.
предишния месец за сходни полемики. На фона на рестриктивните мерки поради ковид на интернационалните пътувания, той е подхванал единствено още едно интернационално пътешестване - до Япония и Южна Корея, дружно с Остин, част от акцента на Байдън върху координацията със съдружниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР