Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се отправи към Близкия

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се отправи към Близкия
Коментари Харесай

Антъни Блинкен се отправи към Близкия изток след американските удари срещу хутите

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се насочи към Близкия изток, с цел да разиска увеличение на помощта за Газа, допустимо преустановяване на огъня и допустима замяна на заложници. Петото пътешестване на Блинкен в района след нападението на Хамас в Израел на 7 октомври идва дни откакто Съединените щати нанесоха ответни удари по свързани с Иран цели в Ирак и Сирия.

По време на пътуването си Блинкен ще посети Израел, както и Египет и Катар - основният медиатор с Хамас, който управлява линията Газа и поддържа офис в Доха.

Преди пътуването Блинкен акцентира нуждата от „ незабавно облекчаване на филантропичните потребности в Газа “, откакто филантропичните групи неведнъж сигнализираха за опустошителното влияние върху обсадената територия на съвсем четиримесечна война.

„ Ситуацията е неописуема “, сподели Саид Хамуда, палестинец, който избяга от вкъщи си в линията Газа в южния град Рафа на границата с Египет пред АFП. Наречен от Организация на обединените нации „ тенджера под налягане на отчаянието “, Рафа в този момент е хазаин на повече от половината население на Газа, разселено заради нападението на Израел.

Най-малко 128 души, най-вече дами и деца, са били убити при израелски удари през нощта против понеделник, съгласно здравното министерство на територията, ръководена от Хамас.

Правителствената медийна работа на Хамас заяви, че израелските бомбардировки са траяли в центъра и южния завършек на крайбрежната линия, в това число наоколо до лечебни заведения.

Бомбардировките на Израел са умъртвили повече от 27 000 души в Газа от началото на интервенцията им при започване на октомври, съгласно данни на ръководеното от Хамас здравно министерство, които са приети от Организация на обединените нации. Тя стартира акцията си в палестинския анклав след нахлуване против Южен Израел от въоръжени бойци на Хамас на 7 октомври, при което към 1300 бяха убити и повече от 240 бяха отвлечени.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР