Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен разказа подробно какви ще

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен разказа подробно какви ще
Коментари Харесай

Пандемията преди демокрацията - приоритетите на САЩ във външната политика на Байдън

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен описа в детайли какви ще бъдат външнополитическите цели на администрацията на Джо Байдън в Белия дом, оповестява " Валора Аналитик ", съобщи БГНЕС.
Блинкен сподели, че първата стъпка ще бъде битката за прекъсване на пандемията от ковид и връщане на сигурността на публичното здраве посредством имунизация.
 Байдън приказва какво ще вършат Съединени американски щати като външна политика (ВИДЕО) Байдън приказва какво ще вършат Съединени американски щати като външна политика (ВИДЕО)
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приказва в Държавния департамент по отношение на целите във външната политика на страната. Според неговите д...
Вторият залог на външната политика на Съединени американски щати ще бъде построяването на по-силна международна стопанска система, която да дава дълготрайни благоприятни условия на повече хора, изключително при основаването на работни места.
Третото, " възобновяване на демокрацията ". Блинкен уточни авторитаризмите, които съществуват в света, повишаването на корупцията и ерозията на демокрацията, " което се случва и в Съединени американски щати ". Блинкен увери, че за подсилване на демокрацията в света ще употребява " силата на образеца " и даде обещание, че няма да се фаворизират военни намеси.
Четвъртата точка е да се сътвори ефикасна и хуманна имиграционна система, която ще бъде дефинирана с дипломатически стъпки. Държавният секретар на Съединени американски щати акцентира, че " жестокостта, изключително по отношение на децата, ще бъде неприемлива ".
Пето, " възкръсване на връзките със съдружници ", като страни от Близкия изток и Латинска Америка. " Искаме всички да извършват своята част от отговорностите, освен ние ", акцентира Блинкен.
 Външнополитическите цели на Байдън Външнополитическите цели на Байдън
Джо Байдън, определен, съгласно предварителните данни, за президент на Съединени американски щати, разгласи проектите си за " многостранен метод " в връзките с Руси...
Шестата точка е " енергийна гражданска война " за поощряване на потреблението на възобновими източници. Държавният секретар на Съединени американски щати съобщи, че климатичната рецесия е изключителна обстановка и че Съединени американски щати би трябвало да понижат производството на въглища. " Вятърната и слънчевата сила са най-евтините енергийни източници в света. Бъдещето е в този момент ", сподели той.
Седмата стъпка във външната политика на Съединени американски щати ще бъде възобновяване на водачеството в технологиите. " Ще съберем нашите другари и съдружници, с цел да поговорим за технологиите ", сподели Блинкен. И заключи: " Ще се надигнем пред геополитическото предизвикателство на 21-ви век: връзките ни с Китай ". Това е осмата точка от стъпките на външната политика на Америка през ерата на Байдън. " Това, което не е в този лист, не значи, че не ни интересува, само че тези цели са най-неотложните въпроси, на които би трябвало да обърнем внимание ", сподели държавният секретар.
Блинкен също приказва за възвръщане на водачеството на Америка, изключително във връзка с изменението на климата. " Гледаме на света с нов взор ", даде обещание той.
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да ръководи с дипломация, тъй като твърди, че " това е най-хубавият метод да се оправим с пропуските в днешния ден ". И най-после, страната подсигурява, че дипломацията постоянно ще идва преди военните дейности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР