Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен проведе разговори в понеделник

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен проведе разговори в понеделник
Коментари Харесай

Антъни Блинкен разговаря с министър-председателя Нетаняху в Израел

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен организира диалози в понеделник в Израел с премиера Бенямин Нетаняху по отношение на нарастващия спор с Хамас.

Това е второто посещаване на висшия американски посланик в Израел единствено за седмица.

По време на срещата господин Блинкен получи настояща информация за обстановката на място, сподели Държавният департамент.

Той удостовери поддръжката си за Израел да се отбрани от Хамас и желанието на Съединени американски щати да оказват помощ на страната, добави департаментът.

Те също разискаха координацията на Съединени американски щати с Организация на обединените нации и районните сътрудници за оказване на филантропична помощ на цивилни.

Срещата идва в миг, когато филантропичната рецесия в Газа доближава сериозна точка, като водата, храната и медицинските консумативи са на привършване.

Повече от 2700 палестинци бяха убити и 9700 ранени в Газа при ответните удари на Израел след офанзивите на Хамас.

Хамас е палестинска въоръжена формация, която ръководи линията Газа от 2007 година насам. Тя е избрана като терористична организация от Съединени американски щати и други западни държавни управления.

Повече от 1400 души бяха убити в Израел, когато бойци на Хамас минаха в Израел от линията Газа, с цел да нападат цивилни и бойци.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР