Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова за по-голямо международно

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призова за по-голямо международно
Коментари Харесай

Блинкен призовава за глобално сътрудничество в борбата със синтетична дрога

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен прикани за по-голямо интернационално съдействие за битка с трафика на синтетични опиати като фентанил - водещата причина за в Съединените щати.

Апелът си Блинкен насочи на годишна среща на Комисията на Организация на обединените нации по наркотичните субстанции (CND), която преразглежда световната регулация на опиатите и всяка година прибавя нови така наречен прекурсорни химикали към интернационалните описи (графици) за слагане на непоколебим надзор върху тяхната търговия.

" Повече от 40% от американците познават някой, който е умрял от свръхдоза от опиати. Синтетичните опиати в този момент са палач номер едно на американците на възраст сред 18-45 години ", уточни Блинкен.

Въпреки че опиатите и мащабът на казуса може да варира в другите страни, във всеки район използването, зависимостта, смъртните случаи от свръхдоза от синтетични опиати нарастват бързо, добави той. Ако желаеме да променим траекторията на тази рецесия, има единствено един метод да успеем и той е дружно, съобщи Блинкен.

Тази година CND, която заседава във Виена до края на идната седмица, обмисля прибавянето на два прекурсора на фентанил към описите, което Съединените щати поддържат. Въпреки че сходно " обмисляне " е належащо, чиновници на Организация на обединените нации споделят, че процесът е изгубена борба, оповестява Reuters.
 Елена Йончева: Фентанилът е новата дрога на Европа, 2 грама могат да убият човек
Елена Йончева: Фентанилът е новата дрога на Европа, 2 грама могат да убият човек

Нужно е по-голямо съдействие за справяне с незаконната миграция

" За страдание сегашната интернационална система за обмисляне е доста малко ефикасна при закъснение на темпото на развиване на противозаконното произвеждане на опиати ", посочи Антонио Мацители от Международния съвет за надзор на опиатите, която следи за спазването на графиците.

" Веднага щом едно вещество бъде сложено под надзор, друго го замества " , добави той.

Блинкен удостовери това чувство, че " се изправяш против остроумен съперник ". Чрез композиция от други начинания обаче, като по-тясно съдействие със съдружници и работа със обществени медии за спиране на търговията със синтетични опиати онлайн, има някои триумфи, счита той.

Според последни данни за първи път от години броят на американците, умряли от свръхдоза, не се е нараснал доста, добави Блинкен. С оглед на това, че един американец към момента умира от свръхдоза на всеки пет минути, нашата работа надалеч не е приключена, безапелационен бе държавният секретар на Съединени американски щати.

" Но стъпките, които подхващаме, в партньорство със страни тук в тази зала, стартират да обръщат прилива ", добави той.
 Хероин, разбъркан с фентанил, умъртви 10 души във Варна
Хероин, разбъркан с фентанил, умъртви 10 души във Варна

Тревожна наклонност измежду наркозависимите в морската ни столица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР