Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен предупреди, че докато Съединените

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен предупреди, че докато Съединените
Коментари Харесай

Блинкен предупреждава, че САЩ ще се защитят „бързо и решително“ срещу атаки от Иран или проксита

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен предизвести, че до момента в който „ Съединените щати не се стремят към спор с Иран “, те ще работят, с цел да се защитят „ бързо и уверено “ против офанзиви от страна на Иран или негови подставени лица, и прикани държавите-членки на Организация на обединените нации да упорстват Иран да не взе участие директно във войната Израел-Хамас.

Това обръщение е излъчено „ поредно “ на иранските публични лица „ посредством други канали “, сподели Блинкен на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във вторник.

Изричното обществено обръщение на висшия американски посланик идва след усилването на офанзивите от подкрепяни от Иран подставени лица против ползите на Съединени американски щати в Близкия изток.

Американските и съдружните сили в Ирак и Сирия са били атакувани минимум 13 пъти от 17 октомври, съгласно Министерството на защитата.

Множество американски чиновници споделиха на CNN, че Съединени американски щати разполагат с разследваща информация, че сходни групи възнамеряват да засилят офанзивите против американските сили в Близкия изток, защото Иран се пробва да извлече облага от реакцията в района против поддръжката на Съединени американски щати за Израел.

В своите забележки във вторник Блинкен повтори цялостната поддръжка на Съединени американски щати за Израел да се отбрани и прикани интернационалната общественост да „ недвусмислено осъди варварската терористична офанзива на Хамас против Израел “.

Той акцентира, че „ Хамас не съставлява палестинския народ и палестинските цивилни не са отговорни за касапницата, осъществена от Хамас “.

„ Израел би трябвало да вземе всички вероятни защитни ограничения, с цел да избегне пострадване на цивилни “, сподели Блинкен.

Блинкен не приканва за преустановяване на огъня от Израел

Въпреки това, вместо да приканва за преустановяване на огъня, Блинкен вместо това сподели, че „ би трябвало да се обмислят филантропични паузи “, с цел да се разреши на обезверено нужната помощ да доближи до цивилните в Газа.

Налице е възходящо интернационално наказание по отношение на броя на цивилните жертви в Газа и лимитираната помощ, която е била позволена в линията. Ограничен брой камиони с филантропична помощ започнаха да влизат в Газа едвам през уикенда, а филантропичните организации и лекарите на място предизвестиха, че в случай че горивото свърши, това ще бъде пагубно.

„ Тук съм през днешния ден, тъй като Съединените щати имат вяра, че Организацията на обединените народи – и по-специално този съвет – има решаваща роля за справяне с тази рецесия “, сподели Блинкен във вторник, отбелязвайки, че Съединени американски щати са „ предложили резолюция, която излага на практика стъпки, които можем да предприемем дружно към тази цел. “

„ Един по-широк спор би бил унищожителен освен за палестинците и израелците, само че и за хората в целия район и в действителност по целия свят “, сподели висшият американски посланик.

„ За тази цел ние призоваваме всички държави-членки да изпратят твърдо обединено обръщение към всеки държавен или недържавен артист, който обмисля отварянето на различен фронт в този спор против Израел или който може да се насочи към сътрудниците на Израел, в това число Съединените щати: Недей T. Не наливайте масло в огъня ", сподели той.

Той особено прикани страните освен да призоват Иран да прояви въздържаност, само че и „ да изяснят, че в случай че Иран или неговите поддръжници разширят този спор и изложат на риск повече цивилни, вие, вие ще ги държите виновни “.

„ Действайте по този начин, като че ли сигурността и стабилността на целия район и отвън него са заложени – тъй като е по този начин “, сподели той.

Той сподели, че ще разиска предотвратяването на разпространяването на спора с китайския си сътрудник Ван И във Вашингтон по-късно тази седмица.

Блинкен още веднъж прикани страните да употребяват връзките си, с цел да упорстват за незабавното освобождение на заложниците, държани от Хамас, като сподели, че „ всеки член на този съвет, в действителност, всеки член на този орган би трябвало да упорства за това “.

Четирима заложници – двама израелци и двама американци – бяха освободени през последните дни, само че се счита, че повече от 200 заложници са в капан в Газа.

Първият американски посланик също сподели, че Организация на обединените нации би трябвало да „ удвои нашите групови старания за създаване на трайно политическо решение на спора сред израелци и палестинци “.

„ Съединените щати са подготвени да работят с всеки, който е подготвен да построи по-мирно и несъмнено бъдеще за района, бъдещето, за което хората копнеят и заслужават “, сподели той.

Майкъл Конте от CNN способства за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР