Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отказа да коментира съобщенията

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отказа да коментира съобщенията
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ не участват в никакви офанзивни операции

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен отхвърли да разяснява известията за нахлуване на Израел против Иран, като също така съобщи, че Вашингтон " не взе участие в никакви офанзивни интервенции ", съобщи Агенция Франс Прес.


Говорейки пред публицисти след среща с сътрудниците си от Г-7 в Италия, той отхвърли да отговори на многократните въпроси за детонациите в Иран и известията, че Израел е нанесъл ответни удари.

" Няма да приказвам за тези обявени събития. Единственото, което мога да кажа, е, че от наша страна и от страна на всички членове на Г-7 вниманието ни е ориентирано към деескалация ", съобщи Блинкен на конференция на остров Капри.

" Съединени американски щати не са взели участие в никаква нападателна интервенция ", сподели той.

По-рано пред кореспонденти домакинът на Г-7 Антонио Таяни, външен министър на Италия, съобщи, че Вашингтон е бил осведомен авансово за ударите, без да дава детайлности.

" Съединените щати са били осведомени в последния миг ", сподели той, като добави, че " това е била просто информация ", предадена - без да каже от кого.

Докладите преобладаваха на срещата на Г-7, като Таяни беше заставен да промени дневния ред, само че обществената информация беше малко.

В заключителното си изказване министрите от Групата на седемте обявиха: " В светлината на известията за удари на 19 април, ние призоваваме всички страни да работят за попречване на по-нататъшна ескалация. Г-7 ще продължи да работи в тази тенденция. "

Израел предизвести, че ще отвърне на удара, откакто преди съвсем седмица Иран изстреля стотици ракети и дронове по Израел в отговор на смъртоносния удар - за който Техеран упрекна своя зложелател - който изравни със земята консулския анекс на иранското посолство в Сирия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР