Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза в понеделник в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза в понеделник в
Коментари Харесай

Блинкен: Си Дзинпин обеща да не дава оръжие на Путин

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели в понеделник в Пекин, че Китай е възобновил обещанията си да не изпраща оръжие на Русия във войната против Украйна, макар че изрази угриженост от дейностите на частни китайски компании.

„ Ние – и други страни – получихме уверения от Китай, че не е и няма да даде смъртоносна помощ на Русия за потребление в Украйна “, сподели Блинкен пред кореспонденти след двудневни диалози.

„ Не сме видели никакви доказателства, които да опонират на това. Това, за което имаме непрекъснати опасения обаче, са китайски компании – компании – които може да дават технология, която Русия може да употребява, с цел да напредне в своята експанзия в Украйна “, сподели той.

„ Помолихме китайското държавно управление да бъде доста внимателно за това.

Блинкен сподели, че Китай е предложил гаранции за Русия през " последните седмици ", а освен по време на неговото посещаване.

Китай неотдавна ускори дипломацията си във връзка с Украйна, ход, който се гледа скептично от Съединените щати, които имат вяра, че Русия търси дипломатически пътища за легитимиране на своите териториални придобивки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР