Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и украинският външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и украинският външен министър
Коментари Харесай

САЩ и Украйна обсъдиха ответни мерки за признаването от Русия на ДНР и ЛНР

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и украинският външен министър Дмитрий Кулеба разискаха по телефона ограниченията, подхванати от Съединени американски щати в отговор на признаването от Русия на Донецката и Луганската национални републики, сподели Нед Прайс, началник на пресслужбата на Държавния департамент.

Според него Блинкен означи бързата реакция на Съединени американски щати на решението на Русия. „ Те разискаха мощния отговор, който обявихме през днешния ден, и потвърдиха, че ще бъдат подхванати спомагателни стъпки “, ТАСС цитира Прайс.

Той означи, че Блинкен " удостовери продължаващата поддръжка на Украйна от Съединените щати ". Държавният секретар добави, че чака с неспокойствие персоналната среща на 22 февруари с украинския външен министър във Вашингтон.

Припомняме, че ръководителят на съветската страна Владимир Путин съобщи, че обстановката в Донбас е станала сериозна, остра и на този декор той реши да признае Донецката и Луганската национални републики за самостоятелни страни. Путин инструктира съветската войска да обезпечи мир в ДНР и ЛНР.

Постоянният представител на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислица съобщи, че Украйна упорства Русия да анулира решението за признание на независимостта на ДНР и ЛНР, а също по този начин упорства Москва да се върне на масата за договаряния за разрешаване на спора в Донбас.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР