Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и шефът на Пентагона

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и шефът на Пентагона
Коментари Харесай

САЩ след ударите по руски ВВС бази: Не помагаме, но и не пречим на Украйна да създаде оръжия с голям обсег

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и шефът на Пентагона Лойд Остин обявиха, че американските управляващи не оказват помощ на Украйна да основава оръжия с отдалечен обхват на деяние, които да поразяват съветската територия, само че и не попречват напъните ѝ в тази посока.

Коментарите на американските чиновници пристигнаха в деня, в който още веднъж бяха атакувани летища надълбоко в съветската територия, прецизира Би Би Си. Във вторник пламтя контейнер за предпазване на петрол покрай летище Курск, а в понеделник бяха ударени две военни летища: край Рязан и в Енгелс. В тези военновъздушни бази се намират стратегически бомбардировачи, способни да носят нуклеарни оръжия .
 Украйна харчи събраните налози, с цел да спре съветската експанзия
Украйна харчи събраните налози, с цел да спре съветската експанзия

Става дума за $30 милиарда

Русия съобщи, че офанзивите са осъществени от безпилотни самолети на украинските въоръжени сили, само че Киев не призна публично присъединяване си в ударите.

" Ние не насърчаваме и не предоставяме на Украйна средства за нанасяне на удари по съветска територия ", съобщи ръководителят на Държавния департамент Антъни Блинкен. - Но е значимо да разберем през какво минават украинците всеки ден - през продължаващата съветска експанзия против страната им. Заедно с други сътрудници по света сме решени да подсигуряваме, че те разполагат с оборудването, от което се нуждаят, с цел да се пазят , да пазят територията си и свободата си.

Ръководителят на Пентагона разказа обстановката по следния метод.

Работят ли Съединени американски щати, с цел да попречат на Украйна да развие собствен личен капацитет за удари с огромен обхват? Краткият отговор е " не ". Със сигурност не го вършим, сподели шефът на Пентагона Лойд Остин.
 Шойгу упрекна Украйна в осъществяване на нуклеарен тероризъм
Шойгу упрекна Украйна в осъществяване на нуклеарен тероризъм

Украйна продължава да обстрелва Запорожката АЕЦ, създавайки опасност от нуклеарна злополука

По-рано украинските управляващи бяха декларирали, че създават безпилотни самолети, които могат да нанасят удари на разстояние към 1000 км .

Според съветски военни блогъри обаче базите в Енгелс и край Рязан може да са били изумени от модифицирани от Украйна безпилотни самолети Ту-141 " Стриж " (разработени и въведени на въоръжение още по руско време).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР