Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и румънският външен министър

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и румънският външен министър
Коментари Харесай

Блинкен обсъди с румънския дипломат №1 отломките от дрон, открити в Румъния до границата с Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и румънският външен министър Луминита Одобеску нощес са разискали румънското следствие по отношение на отломките от дрон, открити в Румъния покрай границата ѝ с Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на Държавният департамент на Съединени американски щати.

Отломки, за които е допустимо да са от съветски дрон, са паднали върху румънска територия, съобщи в сряда министърът на защитата на Румъния Ангел Тилвар, два дни откакто Украйна заяви, че съветски дрон е бил взривен на територията на страната от НАТО.

По-рано румънски публични представители отхвърлиха тази информация и обявиха, че съветските офанзиви в прилежаща Украйна не съставляват директна опасност.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг нощес съобщи, че НАТО не разполага с никаква информация, която да допуска умишлена офанзива от страна на Русия, като в същото време акцентира рисковете от съветските въздушни удари в такава непосредственост до територията на алианса.

Русия прави въздушни удари по цели в Украйна, откогато нахлу в съседката си предходната година, а Киев на няколко пъти е съобщавал за съмнения, че съветски оръжия прелитат над или се разрушават в прилежащи страни, показва Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР