Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че Израел

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви днес, че Израел
Коментари Харесай

Блинкън: Израел не може да управлява Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи през днешния ден, че Израел не може да ръководи Газа, само че може да има временен интервал след края на сегашния спор, съобщи Ройтерс.

" Газа не може да продължи да бъде ръководена от " Хамас ". Това просто би било  покана за повтаряне на 7 октомври. Също по този начин е ясно, че Израел не може да окупира Газа ", съобщи Блинкън пред кореспонденти след срещата на външните министри на страните от Г-7 в Токио.

" Сега действителността е такава, че може да има потребност от прочут временен интервал след края на спора... Ние не виждаме опция за реокупация и това, което чух от израелските водачи, е, че те нямат желание да окупират още веднъж Газа. "

По този въпрос английският външен министър Джеймс Клевърли изрази мнение, че в " кратковременен проект е неизбежно " Израел да ръководи Газа, защото има там свои войски и би трябвало да носи отговорност за сигурността. 

" Но нашето мнение е, че допустимо най-скоро би трябвало да се премине към миролюбиво палестинско управление, което е най-желаният излаз. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР