Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън съобщи, че ще разговаря

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън съобщи, че ще разговаря
Коментари Харесай

Блинкън: Намираме се в повратна точка, готови сме за всичко, което би могло да се случи

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън заяви, че ще беседва по телефона през днешния ден с съветския министър на външните работи Сергей Лавров и с английския Лиз Тръс в опит да извършена следващата дипломатическа совалка по рецесията с Украйна и да смъкна напрежението в Източна Европа, оповестява Reuters.

" Продължаваме да следим доста притеснителни признаци за ескалация от страна на Русия, по-конкретно идването на нови (руски военни части) на украинските граници ", съобщи Блинкън на конференция във Фиджи. Държавният секретар е на посещаване в Тихоокеанския район.

Държавният секретар на Съединени американски щати акцентира, че Русия сама е основала тази рецесия, само че Съединени американски щати са подготвени да дадат своя принос за деескалация по пътя на дипломацията и разговора, в случай че РХ е в действителност заинтригувана. " А до момента виждаме единствено ескалация от страна на Москва ", означи Блинкън.

" Намираме се в повратна точка. Готови сме за всичко, което би могло да се случи ", заключи той.

Не за първи път, а и през вчерашния ден също, Антъни Блинкън декларира, че Русия може да нахлуе в Украйна " във всеки един миг ". " Не знаем дали съветският президент Владимир Путин е взел решение " за офанзива, прецизира в това време той.

Днес се чака още телефонна дипломация - съветският президент Владимир Путин ще беседва със своите американски и френски сътрудници.

След като от администрацията на Байдън потвърдиха за диалога, от Франция също оповестиха, че Макрон ще беседва с Путин. Припомняме, че френският президент бе на посещаване единствено преди дни в Москва, без от траялата на високо ниво среща с Владимир Путин да произтече съответен резултат, макар очакванията за деескалация.

Посещение в Москва направи и външният министър на Англия Лиз Тръс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР