Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън похвали Армения и Азербайджан

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън похвали Армения и Азербайджан
Коментари Харесай

Антъни Блинкън бе домакин на среща на министри от Армения и Азербайджан

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън похвали Армения и Азербайджан за подхванатите " смели стъпки " за реализиране на дълготраен мир, откакто външните министри на двете южнокавказки страни, които неведнъж са влизали в конфликти за контрола над региона на Нагорни Карабах, се срещаха във Вашингтон, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Външният министър на Съединени американски щати се срещна с колегага си от Армения Арарат Мирзоян и посланик номер едно на Азербайджан Джейхун Байрамов в Блеър Хаус - държавна къща за посетители във Вашингтон - единствено няколко седмици след най-тежките сражения сред двете страни от войната през 2020 година.

" Това, което виждаме в този момент, са действителни стъпки и смели действия от страна на двете страни да оставят предишното зад тила си и да работят за реализиране на дълготраен мир ", съобщи Блинкън при започване на срещата.

" Като другар и на Армения, и на Азербайджан, Съединени американски щати се ангажират да създадат всичко допустимо, с цел да ви поддържат в тези старания ", сподели още Блинкън. Срещата се организира при закрити врата.

Лидерите на двете страни се срещнаха в края на предишния месец в съветското черноморско пристанище Сочи дружно с съветския президент Владимир Путин и се договориха да не употребяват мощ, както и да се придържат към предходни съглашения, които целяха преустановяване на сраженията.

През октомври двете страни се споразумяха да одобряват задача на Европейския съюз по продължение на общата им граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР